Persberichten Lekstroom, 17.10 uur

Utrecht, 18-05-2008

Aanhoudingen na diefstal fiets

NIEUWEGEIN Zondag 18 mei is een man uit Nieuwegein op de Weg naar de Poort door drie verdachten bestolen van zijn fiets.

De 23-jarige man reed omstreeks 04.00 uur met zijn fiets over het fietspad richting Nieuwegein toen hij werd toegeschreeuwd. De man stopte en werd vervolgens door een 20-jarige vrouw uit Zeist in zijn gezicht geslagen en van zijn fiets bestolen. De vrouw ging er met een 18-jarige man uit Nieuwegein en een 15-jarige jongen uit Maarsbergen vandoor op de fiets. De verdachten konden later door de politie worden aangehouden.

De verdachten zijn op het politiebureau in Nieuwegein ondervraagd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Verkeersongeval met letsel

IJSSELSTEIN Op de Heemradenlaan in IJsselstein is zaterdagmiddag 17 mei een 25-jarige man uit IJsselstein omstreeks 15.00 uur met zijn auto tegen een boom gereden. De man is uit de bocht gevlogen en droeg geen gordel. Met een botbreuk en een hoofdwond is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

Mishandeling na parkeerconflict

IJSSELSTEIN Op de parkeerplaats Clinckhoeff in IJsselstein is een 31-jarige man uit IJsselstein omstreeks 13.00 uur mishandeld omdat hij tegen een 42-jarige plaatsgenoot zei dat hij het niet netjes vond dat hij zijn parkeerplaats had ingepikt.

De verdachte is aangehouden en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op de Wierslaan in Nieuwegein heeft de politie op zaterdag 17 mei tussen 14.30 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 327 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 80 voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u op een weg waar 30 km/u is toegestaan.

Vernieling ruit

NIEUWEGEIN De politie kreeg op zaterdagavond 17 mei omstreeks 21.00 uur een melding dat drie jongeren een ruit van het oude IZA gebouw hadden vernield.

De politie kon naar aanleiding van een getuige, die een duidelijke omschrijving van de drie verdachten gaf, een 19-jarige man, een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen allen uit Nieuwegein aanhouden.

Tegen de man en de jongens is een proces-verbaal opgemaakt.

Staandehouding

NIEUWEGEIN De politie stuitte zaterdag 18 mei tijdens een patrouille bij de Hoornseschans in Nieuwegein op een 18-jarige man en een 16-jarige jongen die zich verdacht ophielden.

De verdachten, beiden uit Nieuwegein, werden ter hoogte van de Havelterschans door de politie staande gehouden. Na een persoonscontrole werd bij de man een schroevendraaier aangetroffen. Ook droeg de verdachte man handschoenen. De politie heeft de verdachten overgebracht naar het politiebureau en heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding tussen auto en snorfiets

NIEUWEGEIN Op de Leeuwerik in Nieuwegein is vrijdagavond omstreeks 21.30 uur een snorfiets met twee opzittenden uit Nieuwegein tegen een auto aangereden.

De 16-jarige bestuurster van de snorfiets is voor observatie meegenomen naar het ziekenhuis. De 15-jarige medepassagier had net als de 33-jarige automobiliste uit Nieuwegein geen letsel.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Op de Wierselaan in Nieuwegein is op vrijdag 16 mei omstreeks 17.30 uur een 69-jarige man uit Den helder tegen een stilstaande auto gereden. Toen de politie ter plaatse kwam en een ademtest bij de bestuurder uitvoerde, bleek de man 695ug/l in zijn lichaam te hebben. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met letsel in Nieuwegein

NIEUWEGEIN Op de Taludweg in Nieuwegein heeft op vrijdag 16 mei omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee autos.

Op de Taludweg botste een auto die in de richting van Utrecht reed op een auto die vanuit Middelhoeve de Taludweg opdraaide. De 38-jarige bestuurster uit Nieuwegein van de aangereden auto zat beklemd en moest door de brandweer worden bevrijd. De vrouw is met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Ook de 46-jarige bestuurder uit Nieuwegein die de auto heeft aangereden is met pijn aan de borst naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN Op het Willem van Oranjeplein en op Utrechtseweg in IJsselstein heeft de politie op zaterdag 17 mei omstreeks 04.13 uur een een alcoholcontrole gehouden.

Op het Willem van Oranjeplein zijn in totaal 636 bestuurders gecontroleerd. Hiervan zijn 2 bestuurders aangehouden omdat ze meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hadden gedronken (220 ug/l is de toegestane hoeveelheid alcohol).

Op de Utrechtseweg zijn in totaal 125 bestuurders gecontroleerd. Hiervan zijn 6 bestuurders aangehouden terzake rijden onder invloed.

Het hoogste aantal gemeten UGL dat gemeten is, is 560 ug/l.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Zaterdagnacht 17 mei en vrijdagavond 16 mei heeft de politie twee automobilsten een rijverbod van respectievelijk 6 uur en 4 uur opgelegd. De 51-jarige man uit IJsselstein en de 37-jarige plaatsgenote hadden beide meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol tot zich genomen, namelijk 560 ug/l en 460 ug/l.