Persberichten Rijn&Venen, 17.15 uur

Utrecht, 18-05-2008

Man aangehouden

WOERDEN Een 20-jarige man uit Bodegraven is betrapt wegens het uitgeven van vals geld. De man wilde zondag 18 mei omstreeks 02.25 uur in een horecagelegenheid afrekenen, maar de eigenaar had al snel in de gaten dat het bankbiljet van 50 euro waarmee hij wilde betalen vals was. De man was inmiddels al weg, achtervolgd door personeel. Verschillende eenheden van de politie stelden een onderzoek in. Nadat het zoekgebied ruimer werd gemaakt, troffen politiemensen de man die voldeed aan het signalement aan op het Stationsplein noord. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. Het bankbiljet is in beslag genomen.

Onder invloed

MONTFOORT Een 65-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem zondag 18 mei omstreeks 00.20 uur rijden op Heeswijk en constateerden bij een controle dat sprake was alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 275 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

LOENEN aan den VECHT Een 21-jarige automobilist uit Veenendaal is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem zondag 18 mei omstreeks 01.00 uur opvallend langzaam en slingerend rijden over de rijksweg A2. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 365 ug/l in zijn lichaam had en omdat hij een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd(vanaf 350 ug/l)

KOCKENGEN Een 23-jarige automobilist uit Wilnis is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem zondag 18 mei omstreeks
01.00 uur zonder verlichting en slingerend rijden over de Kerkweg. Bij aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik en na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 915 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK Bij een radarcontrole op de Mijdrechtse Zuwe zijn 116 bestuurders betrapt op te hard rijden. Zij passeerden zaterdag 17 mei tussen 15.00 en 16.15 uur de radarpost. Van in totaal 906 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u. terwijl 50 km/u ter plaatse is toegestaan. De overtreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Automobilist en inzittende gewond

BREUKELEN Een 21-jarige automobilist liep bij een ongeval letsel op aan zijn hoofd. De man probeerde op het vernieuwde, maar nog niet voor het verkeer geopende gedeelte van de rijksweg A2 zijn auto uit. Hij reed, naar eigen verklaring, met een snelheid van ongeveer 180 km/u over het nieuwe asfalt parallel aan de bestaande rijksweg in de richting van Utrecht. Hij zag echter een talud van zand/stenen over het hoofd en werd hierdoor met de auto gelanceerd. De auto kwam op zijn kop terecht en uit sporenonderzoek bleek dat de auto ruim 170 meter op zijn dak door is geschoven waarna deze tot stilstand kwam. De bestuurder en een 19-jarige inzittende uit Kockengen konden zelf uit de totaal vernielde auto kruipen. De 19-jarige was, voordat de politie ter plaatse was, er vandoor gegaan. Zijn letsel is verder nog onbekend. De 19-jarige bestuurder, die geen alcohol had gedronken, liep verwondingen aan zijn hoofd op en werd vervoerd met de ambulance naar het Hofpoortziekenhuis. De Verkeersongevallendienst stelt een nader (technisch) onderzoek in. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand verwoest twee caravans

MAARSSEN Bij een brand op een terrein aan de Maarsseveensevaart zijn twee caravans volledig uitgebrand. De brand brak zaterdag 17 mei rond
02.00 uur uit. De brandweer rukte met groot materiaal uit. Er werden zeven tankautospuiten en een ladderwagen met hoogwerker ingezet. De brand, die begonnen was in één caravan, sloeg over naar een tweede caravan. De caravans waren niet bewoond en stonden reeds enige tijd leeg. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een nabij gelegen woning en schuur. De politie onderzoekt de brand en sluit brandstichting niet uit.