Persberichten stad Utrecht

Utrecht, 18-05-2008

Vechtpartij tijdens voetbalwedstrijd

UTRECHT Een voetbalwedstrijd in Utrecht is zaterdag 17 mei uit de hand gelopen.

De politie kreeg zaterdag 17 mei omstreeks 19.00 uur een melding van een voetbalvereniging uit Utrecht dat er een conflict plaatsvond bij een voetbalwedstrijd. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze een grote groep dronken mensen aan. Er was spanning in de groep en een 30-jarige man uit Raamdonksveer was vermoedelijk met een ijzeren staaf op zijn hoofd geslagen.

De man is naar het ziekenhuis overgebracht waar na onderzoek bleek dat hij een lichte hersenschudding had opgelopen. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Er zijn twee verdachten aangehouden; een 34-jarige man uit Utrecht en een 41-jarige man uit Maarssen Tegen beide verdachten is een proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Centrumlaan in Utrecht zijn zaterdagmiddag 17 mei door de politie twee personen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel.

De 19-jarige vrouw en de 11-jarige jongen, beiden uit Utrecht, zouden een fototoestel uit een winkel aan de Andesdreef hebben gestolen. Tegen beiden is een proces-verbaal opgemaakt. Maar de 11-jarige kan gezien zijn leeftijd niet vervolgd worden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier in Utrecht zijn afgelopen zaterdagmiddag 17 mei twee winkeldieven aangehouden.

Op de beveiligingscamera was te zien dat een 19-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden uit Utrecht, goederen in hun tas stopten zonder deze af te rekenen. De dieven werden door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de verdachten is een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding naar aanleiding van vernieling winkelruit

DE MEERN Afgelopen zaterdag 17 mei zijn twee jongens op het Merveldplein door de politie aangehouden nadat ze een winkelruit hadden ingetrapt.

De 14-jarige jongen en de 13-jarige jongen, beiden uit De Meern, wilden het alarm van de winkel laten afgaan door het intrappen van de winkelruit. De jongens is een HALT straf opgelegd.

Vernieling winkelruit

UTTRECHT Achter het Sint Pieter is zaterdagnacht 17 mei een ruit van een woning ingeslagen.

Twee mannen van 24 en 30 jaar zijn aangehouden. De 24-jarige verdachte uit Nieuwegein verklaarde de ruit te hebben vernield, omdat hij onder invloed was en net ruzie met een vriend had gehad. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op de A27 is zaterdagnacht 17 mei een bestuurder van een bestelbus uit Utrecht omstreeks 0.45 uur aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

De politie kreeg notie van een bestelbus die erg onrustig rijverdrag vertoonde. De politie bracht de bestelbus op de vluchtstrook tot stilstand. Bij het aanspreken bleek de 27-jarige bestuurder zwaar onder invloed te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1045 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondag 18 mei heeft er rond 02.45 uur een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een brommer en een fiets op de Vleutenseweg in Utrecht.

Een 18-jarige en een 23-jarige man uit Utrecht zaten samen op de brommer en kwamen ter hoogte van de kruising Vleutenseweg in botsing met een tegemoetkomende 32-jarige fietser uit Utrecht.

De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Vernieling fiets

UTRECHT Zondag 18 mei heeft de politie een 21-jarige man uit Utrecht op heterdaad betrapt bij het vernielen van een fiets. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT Zondag 18 mei heeft de politie omstreeks 04.45 uur een man aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Bij een alcoholcontrole op het Zandpad bleek de 41-jarige man uit Amersfoort 290 ug/l in zijn lichaam te hebben.

Teveel gedronken

UTRECHT Zaterdagnacht heeft de politie op de Zamenhofdreef een 52-jarige automobilist uit Utrecht staande gehouden omdat hij zwalkend met zijn auto over de Einsteindreef reed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 740 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Scootercontrole

UTRECHT Op de Montalbaendreef heeft de politie vrijdagavond 16 mei een scootercontrole gehouden. In totaal werden er 92 scooters gecontroleerd. Hiervan kregen 37 bestuurders een boete. Ook vonden er
3 aanhoudingen plaats voor ondermeer het niet bij zich hebben van identiteitspapieren en het niet voldoen aan bevel.

Twee keer onder invloed

DE MEERN Op de A12 is 17 mei omstreeks 02.30 uur door de politie een 37-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed.

Uit een ademanalyse bleek de man 1010 ug/l in zijn lichaam te hebben. Na dat het rijbewijs van de man is ingevorderd is hij naar huis gestuurd. Omstreeks 04.30 uur werd de man voor de tweede keer aangehouden omdat hij, ondanks dat zijn rijbewijs eerder die nacht was ingevorderd, toch was gaan rijden. De auto van de man is in beslag genomen.

Aanhoudingen na woninginbraak

UTRECHT Naar aanleiding van een woninginbraak op de Elbedreef in Utrecht zijn in de nacht van 17 mei twee verdachten aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak. Met een stoeptegel is een raam van de woning ingegooid en werd een flatscreen uit de woonkamer meegenomen.

Dankzij een getuige, die ongeveer 20 minuten later zag dat twee verdachten een flatscreen in een schuur zette, kon de politie een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. Beide verdachten zijn voor de duur van 3 dagen in hechtenis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.