KNHS


Nederlandse ruiters in goede doen in Madrid
18 mei 2008
Henk van de Pol

MADRID (KNHS) - In de Grote Prijs van Madrid gingen 52 combinaties van start, waaronder vier Nederlanders. Van dit viertal plaatsten Henk van de Pol (Knegsel) met Dan 7-T en Leon Thijssen (Baarlo) met Olaf zich voor de barrage, waarvoor in elf combinaties zich hadden geplaatst. Piet Raijmakers (Asten) kwam met met Van Schijndel's Rascin niet in aanmerking voor de barrage vanwege een springfout, terwijl Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Walnut de Muze twee fouten maakte.

In de barrage moest Van de Pol als eerste van start gaan en hij vroeg van zijn paard Dan 7-T een zeer hoog tempo. Daarmee ging Henk alle risico's aan en met tien goede combinaties achter hem een terechte beslissing. Daarnaast had de ruiter uit Knegsel een goede dag, door eerder op deze zondag in Madrid al een keer derde en een keer tweede te worden. Dan mag je er als ruiter vanuit gaan dat Vrouwe Fortuna meerijdt in het zadel.
Maar in de barrage van de Grote Prijs had Henk het geluk net niet aan zijn zijde, wat je als eerste starter in een barrage nodig hebt. Zijn tijd van 33.08 sec. bleek aan het einde van de wedstrijd de allersnelste, maar er zat helaas niet meer in dan een zevende plek. Beste Nederlander werd Leon Thijssen met Olaf, die als vijfde eindigde met twee foutloze ronden.
Op de eerste twee plaatsen eindigden Canadese ruiters. De overwinning was voor Jill Henselwood met Special Ed, die foutloos bleef in een tijd die slechts een fractie langzamer was als die van Van de Pol, gevolgd door Eric Lamaze met de in Nederland gefokte hengst Hickstead (Hamlet x Ekstein). De derde en vierde plaats waren voor de Franse ruiters Julien Epaillard en Michel Robert.

In de openingsrubriek op zondagochtend ging de zege naar de Brit Peter Charles met Murkas Johnny Jumper. Henk van der Pol werd derde met Tennessee W, het paard van Gerrit Jan Swinkels, de voorzitter van Indoor Brabant. Harrie Smolders legde in deze wedstrijd beslag op de vijfde plaats met Indiana, terwijl Piet Raijmakers met Van Schijndel's Now or Never negende werd. In de tweede wedstrijd op zondag waren de hindernissen opgetrokken tot een hoogte van 1.45 m. en daarin werd Henk van de Pol tweede met Rhodos, terwijl Piet Raijmakers nu met Van Schijndel's Curtius vijfde werd. Leon Thijssen werd met Troyes achtste.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.clubvillademardrid.com

Uitslag Grote Prijs Madrid:


1) Jill Henselwood (Can) - Special Ed - 0 / 0 - 33.24
2) Eric Lamaze (Can) - Hickstead - 0 / 0 - 34.60
3) Julien Epaillard (Fra) - Kanthaka de Petra - 0 / 0 - 35.10 5) Leon Thijssen (Baarlo) - Olaf - 0 / 0 - 36.87 7) Henk van de Pol (Knegsel) - Dan 7-T - 0 / 4 - 33.08 16) Piet Raijmakers (Asten) - Van Schijndel's Rascin - 4 21) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Walnut de Muze - 8

Uitslag 1m45:


1) Eric Lamaze (Can) - Narcotique de Muse II - 0 / 52.58
2) Henk van de Pol (Knegsel) - Rhodos - 0 / 52.79
3) Julien Epaillard (Fra) - Labrador de Brekka - 0 / 54.34 5) Piet Raijmakers - Van Schijndel's Curtis - 0 / 55.49 8) Leon Thijssen (Baarlo) - Troyes - 0 / 56.99

Uitslag 1m40:


1) Peter Charles (Eng) - Murkas Johnny Jumper - 53.18
2) Otto Becker (Dui) - Limbo - 53.74

3) Henk van de Pol - Tennessee W - 54.31 (4) 5) Harrie Smolders - Indiana - 55.19 (4)
9) Piet Raijmakers - Van Schijndel's Now Or Never - 56.16 (4)

Foto Henk van de Pol met Dan 7-T door www.melissen.net