Oranjewoud


Oranjewoud versterkt positie in België middels overname Belconsulting

Oranjewoud is, middels zijn Belgische dochteronderneming Soresma nv, voornemens alle aandelen van het Belgische Belconsulting en zusterbedrijf Belcoplan over te nemen. Middels de overname van dit milieustudiebureau versterkt Soresma zijn positie en zijn activiteiten op het gebied van milieu, advies en engineering in België.

Kris Van Malderen, directeur van Oranjewoud-divisie België & Frankrijk: "Dankzij de overname van Belconsulting versterkt en verbreedt Oranjewoud de activiteiten die de organisatie onder de naam Soresma in België uitvoert. Bovendien betekent dit een verdere geografische spreiding met een kantoor in West-Vlaanderen (Tielt).

Met circa 60 medewerkers verricht Belconsulting breed uiteenlopende activiteiten op het gebied van water-, milieu- en afvalmanagement, milieuadvies, burgerlijke bouwkunde, energie & technieken en infrastructuur & urbanisatie. Jos Vande Vyvere, Gedelegeerd bestuurder van Belconsulting: "Belconsulting vindt in Oranjewoud een sterk moederbedrijf dat wil investeren in een belangrijke positie op de Belgische markt. Deze ambitie sluit aan bij de wens om de activiteiten van Belconsulting verder uit te breiden en daardoor groeikansen te bieden aan de medewerkers. De voorgenomen verkoop van Belconsulting ligt in de lijn van deze strategie."