Kinderfeest hoeft niet duur te zijn


HORST A/D MAAS, 20080518 -- Een reus als McDonalds kan er wel eens zenuwachtig van gaan worden: Art.Vlaai komt met het `kinderfeestvlaaipakket'. De feestgangertjes staan vanaf nu, met koksmuts, zélf in de keuken. En fijn voor pa en ma: te veel knoeien kunnen ze niet.

Art.Vlaai heeft in korte tijd faam verworven met zelfbouwpakketten van vlaaien die de postbode gewoon in de brievenbus schuift. De klanten hebben het al over de `brievenbusvlaai', `internetvlaai' of `digivlaai'. Van Dale kan spoedig weer een woordje aan zijn lijvige werk toevoegen.

Alle nodige ingrediënten zitten in het pakket en met de simpele handleiding is het zelf bakken van een originele Limburgse vlaai kinderspel. Dat laatste heeft vlaaienbakker Ard Gerards nu heel letterlijk genomen. Hij komt met kinderfeestvlaaipakket.

In het pakket zitten een of meer vlaaien uit het assortiment, bakkersmutsen voor de feestgangers en deeg met stekertjes om er zelf nog een paar lekkere koekjes bij te bakken. En desgewenst worden logo's bijgeleverd, van bijvoorbeeld Ajax, PSV of Feijenoord, of versieringen in de vorm van sprookjesfiguren of gewoonweg de naam van de jarige.

Ouders hoeven niet te vrezen dat na afloop van de fuif de schoonmaaktroepen moeten uitrukken. Voor de koekjes bijvoorbeeld is geen meel/bloem nodig, dus kan het deeg gewoon aan de keukentafel worden verwerkt. Voor de kleintjes zijn de vlaaipakketten voorzien van vers fruit, de bavarois vlaaien zijn voor de iets oudere kinderen. Er valt natuurlijk van alles te combineren, er kunnen zelfs kleine cadeautjes aan toegevoegd worden.

Voor het ware kinderfeest hoeven dus niet langer dure uitstapjes gemaakt te worden. Want dat kinderen heel graag zelf bakken, heeft Gerards wel geleerd tijdens zijn vele workshops die hij in zijn bakkerij geeft. Het kinderfeestvlaaipakket zal, afhankelijk van de samenstelling, vermoedelijk niet door de gleuf van de brievenbus passen. Maar de postbode zal zich bij afleveren ongetwijfeld zo populair als Sinterklaas wanen.

Meer informatie op www.artvlaai.nl, www.vlaaipakket.nl en www.brievenbusvlaai.nl.