BouwNed

Rijkswaterstaat wil markt betrekken bij vormgeven inkoop 10-04-2008

Op dinsdag 20 mei wil Rijkswaterstaat een marktconsultatie houden over de nieuwe inkoopstrategie van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat beseft dat zij niet kan veranderen zonder de markt daarin mee te nemen en andersom, wanneer de markt gaat veranderen dit ook voor RWS consequenties heeft. Kortom: input van de markt is van essentieel belang.

In de afgelopen maanden is er overleg geweest tussen Bouwend Nederland en RWS over het vormgeven van de nieuwe inkoopstrategie 2008-2012. De klankbordgroep aanbesteden heeft al in een aantal workshops de eerste opmerkingen kunnen plaatsen en de eerste veranderingen kunnen laten doorvoeren. Op 20 mei wordt de laatste conceptversie gepresenteerd. Het is nadrukkelijk een conceptversie, omdat wijzigingen nog volop mogelijk zijn. Later zal het definitieve document in samenspraak met Bouwend Nederland worden opgesteld en door het Bestuur van RWS worden vastgesteld.

Op 20 mei krijgen circa 40 mensen van lidbedrijven van Bouwend Nederland de mogelijkheid om hun zegje te doen over het dan voorliggende concept. Dit kan rechtstreeks, maar zal ook via verschillende workshops op specifieke items worden gefaciliteerd. Issues die van belang zijn moeten goed besproken worden, om exact te kunnen bepalen wat RWS moet gaan doen en wat bedrijven moeten doen.

Bouwend Nederland nodigt u uit om mee te praten. We kunnen met maximaal 40 mensen deelnemen. De resultaten worden in ieder geval zo snel mogelijk bekend gemaakt. Wilt u meepraten? Meldt u dan aan! We zoeken niet alleen directeuren, maar juist ook projectleiders of tender-/projectmanagers van bedrijven, omdat het niet alleen gaat om algemene zaken maar ook om concrete gevolgen voor de realisatie van de projecten.

Om aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Clement of bel 079-325 2109. Aangezien wij menen dat deelnemen vanuit zo veel mogelijk bedrijven van belang is, zal bij een grotere belangstelling 1 deelnemer per bedrijf kunnen meedoen.