Protestantse Kerk in Nederland


Studiedag 'Een gemeenschappelijk woord

di 20 mei 2008, 10:30 uur - 16:45 uur
De Contactgroep Islam van de Raad van Kerken in Nederland organiseert op 20 mei een studiedag over de verklaring Een gemeenschappelijk woord van 138 moslimgeleerden. Deze verklaring betekent een nieuwe stimulans voor de dialoog.

De studiedag wordt gehouden op 20 mei 2008 van 10.30 tot 16.45 uur in de Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort (ca. 10 minuten lopen vanaf station Amersfoort). Koffie vanaf 10.00 uur. Pastores en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Verklaring
Vorig najaar werd de verklaring van de moslimgeleerden vanuit de hele wereld gepubliceerd op internet onder de titel A Common Word (Een gemeenschappelijk woord). In de verklaring wordt aangegeven dat de geboden God liefhebben en de naaste liefhebben zowel in de Bijbel als in de Koran te vinden zijn. En als de twee belangrijkste geboden in christendom en islam hetzelfde zijn, moeten de twee godsdiensten ook samen voor vrede gaan.
Deze verklaring vraagt erom besproken te worden en daagt uit tot reageren!

Sprekers
Sprekers op deze studiedag zijn o.a. drs. Harry Mintjes, voorzitter van de Contactgroep Islam, Mustafa Hamurcu, bestuurder van Milli Görüs en drs. Rachel Reedijk, lid van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam en bezig met een promotie-onderzoek naar de effecten van de interreligieuze dialoog op de eigen identiteit. De dag wordt afgesloten met een forum.

Aanmelding
Voor aanmelding en meer informatie: mw Jos Postma, tel. (030) 880 14 68, e-mail j.postma@pkn.nl.