Waterschap Rivierenland

Discussieavonden over maatregelen tegen verdroging en wateroverlast in Hartertse en Overasseltse Vennen

Waterschap Rivierenland organiseert samen met betrokken instanties op 20 en 22 mei twee bijeenkomsten over maatregelen die nodig zijn tegen verdroging en wateroverlast in het gebied van de Hatertse en Overasseltse Vennen. Op de agenda staat het maatregelenplan dat voor het gebied is gemaakt. Uitgangspunten hierin zijn bestrijding van verdroging en wateroverlast en ontwikkeling van nieuwe natuur.

Verdroging van waardevolle natuur, wateroverlast en verschillende andere problemen en ontwikkelingen vragen om maatregelen in het gebied van de Hatertse en Overasseltse Vennen en directe omgeving. Waterschap Rivierenland, de gemeenten Nijmegen en Heumen, ZLTO, Staatsbosbeheer, Provincie Gelderland en het Recreatieschap RGV werken daarom samen aan een maatregelenplan voor dit gebied. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van bewoners uit het gebied, landbouw en recreatie.

Zorgvuldig afgewogen maatregelen

Eerder zijn alle betrokkenen geïnformeerd over de knelpunten en kansen in het gebied. Achter de schermen is sindsdien veel gebeurd. Omdat de samenwerkende partijen streven naar een zorgvuldig afgewogen maatregelenplan, zijn er diverse voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Op deze wijze is inzicht verkregen in de effecten van mogelijke maatregelen. Met de onderzoeksresultaten willen betrokken partijen graag in gesprek gaan met bewoners, grondgebruikers en andere direct belanghebbenden. Streven is om samen met hen een keuze te maken over de wijze waarop de maatregelen kunnen worden uitgevoerd.

Belanghebbenden zijn welkom

Iedereen die belang heeft bij de bij de waterhuishouding en de toekomstige inrichting van het gebied dat ligt tussen Nijmegen-Dukenburg, Wijchen en Heumen, is van harte welkom. De informatieavond op dinsdag 20 mei is speciaal voor agrariërs bedoeld. De bijeenkomst op donderdag 22 mei richt zich op bewoners, grondgebruikers en andere direct belanghebbenden. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en vinden plaats in Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100 in Wijchen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op de projectpagina staat meer informatie over het project in de Hartertse en Overasseltse Vennen.

© Waterschap Rivierenland - Proclaimer

Naar boven