Gemeente Dongen


Verkeerscontrole door leerlingen

Leerlingen van RK basisschool De Vlinderboom in Dongen houden samen met politiemensen van het team Gilze Rijen-Dongen een verkeerscontrole. De leerlingen van groep 8 zijn het beu dat er in de directe omgeving van hun school (te) hard gereden wordt, waardoor hun veiligheid en die van andere weggebruikers in het geding komt.

Dinsdag 20 mei gaan zij de straat op om met de Lasergun van de politie snelheidscontroles te houden en automobilisten aan te spreken. Daarbij delen zij rode en groene kaarten uit aan automobilisten die het foute of juist het goede voorbeeld geven.

30 km
Basisschool De Vlinderboom ligt in Dongen-West, in de bloemenbuurt. Dit gebied is aangemerkt als 30-kilometerzone. In 30-kilometerzones waarin geen infrastructurele maatregelen zijn genomen, voert de politie alleen de 'normale' snelheidscontroles uit. Infrastructurele maatregelen zijn bijvoorbeeld (hoge) drempels, bochten, minirotondes, en bloembakken. Er vindt dus geen extra handhavingstoezicht plaats door de politie. Dit landelijke beleid geldt al enkele jaren. Via deze ludieke actie vragen de scholieren aandacht voor de gevaarlijke verkeerssituatie.