Gemeente 's-Hertogenbosch

14-05-2008
Extra raadsvergadering over voorjaarsnota 2009

Op dinsdag 20 mei om 19.00 uur start de raad de behandeling van de voorjaarsnota 2009 met algemene beschouwingen. De fractievoorzitters spreken dan niet over afzonderlijke voorstellen maar over het totale beleid. Het college reageert kort op de beschouwingen. De voorzitter schorst vervolgens de raadsvergadering tot 10 juni.

De adviescommissies van de raad behandelen de voorjaarsnota in de volgende vergaderingen:
26 mei commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken; 27 mei commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen; 28 mei commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer; 29 mei commissie Bestuurszaken.

Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur. Ze staan geheel in het teken van de behandeling van de voorjaarsnota 2009. Tijdens de commissievergaderingen over de voorjaarsnota kunt u gebruikmaken van het spreekrecht. Hiervoor moet u zich aanmelden bij de secretaris van de betreffende commissie.

Alle vergaderingen vinden plaats in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7. Kijk voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl. Ook in deze rubriek informeren wij u nog over het verdere verloop van de behandeling van de voorjaarsnota 2009.

Reguliere raadsvergadering
Op woensdag 21 mei vindt de reguliere raadsvergadering plaats. De belangrijkste agendapunten staan hieronder. Het betreft een voorlopige agenda waarvan de agendapunten nog kunnen wijzigen. De (openbare) stukken liggen ter inzage in het Stadskantoor en de openbare bibliotheken en kunt u bekijken op onze website www.shertogenbosch.nl. Belangstellenden kunnen de stukken ook gratis afhalen in het Stadskantoor.


- beleidsdebat bereikbaarheid;


- vaststellen Verordening geurhinder en veehouderij;


- oplossing financiële knelpunten bij Stichting Maatschappelijke Opvang;


- vaststellen Stedelijk Kompas dakloosheid;


- vaststellen lokale gezondheidsnota 2008-2011;


- opdrachtformulering Stichting Peuterspeelzalen 's-Hertogenbosch 2009;


- subsidieaanvraag voor jongerenproject SOLOS;


- vaststellen van drie WSW verordeningen;


- vaststellen voorbereidingsbesluit voor locatie 7/8 woningen Deken Pompenstraat 25 Empel;


- vaststellen voorbereidingsbesluit voor locatie Sint-Landolinuslaan 20.