Politie Groningen

Beroving collectant in uitzending Opsporing Noord

Provincie Groningen, 19-05-2008 o In de uitzending van het tv-programma Opsporing Noord van RTV Noord wordt dinsdag 20 mei onder meer aandacht besteed aan de beroving van een 69 jarige vrouw in Bedum.

De vrouw collecteerde voor Simavi op donderdag 27 maart omstreeks 18.00 uur. Toen zij op de Noordwolderweg in Bedum liep werd zij aangesproken door een jongeman op een witte bromfiets. Hij wilde geld doneren voor het goede doel maar had alleen een biljet van 10,00. Toen de vrouw het geld wilde wisselen uit haar eigen portemonnee, griste de jongeman de portemonnee uit haar handen en vluchtte de Veeno in. De verdachte is rond de 18 jaar oud en is ongeveer 1.70 cm groot. Hij heeft een tenger postuur en droeg een helm met een kinband.

Straatroof en diefstal laptops

Naast de beroving wordt in de uitzending onder anderen aandacht besteed aan een straatroof en aan de diefstal van meerdere laptops. Met betrekking tot de straatroof in Groningen wordt gezocht naar drie verdachten. Deze straatroof vond plaats op zondag 10 februari tussen 19.30 uur en 19.45 uur. Een 15-jarige jongen liep in de Klaprooslaan en zou de Oliemuldersweg oversteken toen hij werd tegengehouden door drie getinte jongemannen. Een van de verdachten griste de mobiele telefoon van het slachtoffer uit zijn handen. De verdachten vluchtten het Oosterpark in richting de Nachtegaalstraat. Een van de verdachten verloor zijn petje en een sleutelbos met opvallende sleutelhanger. Ook is de politie op zoek naar de verdachte die op woensdag 26 maart tussen 19.30 uur en 20.00 uur meerdere laptops heeft weggenomen uit het Noorderpoortcollege aan de Boumaboulevard in Groningen.

De uitzending begint dinsdag 20 mei rond half 7 op RTV Noord en wordt daarna elk uur herhaald.