Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Mini Medica Markt (19-05-2008)

Dit jaar bestaat St Jansdal twintig jaar. Een van de jubileumactiviteiten is een Mini Medica Markt op dinsdag 20 mei as. Op de markt zullen veel nieuwe (zorg) ontwikkelingen worden getoond. In de centrale hal komen kramen van regionale zorginstellingen en maatschappelijke organisaties, zoals van de Zorggroep Noordwest Veluwe, zorggroep Laak en Eemhoven, de Huidbank, stichting Donorwerving, de huisartsenpost Harderwijk, ROC Landstede en Vrijwilligers Terminale Zorg. Ook zijn de bouwplannen van het ziekenhuis te bekijken.

Daarnaast is er op het buitenterrein van alles te zien. Zo is er een bus van het Mobiel Medisch Team (MMT) aanwezig. Dit wordt ook wel het traumateam genoemd. Zij bieden na ernstige ongevallen en rampen ter plekke specialistische acute medische zorg aan slachtoffers. De leden van dit team zijn speciaal opgeleid voor deze bijzondere vorm van hulpverlening, welke een aanvulling vormt op de normale ambulancehulpverlening. Verder bouwt Defensie, het geneeskundige bataljon van de landmacht uit Ermelo, een nood-ok op de parkeerplaats. Bezoekers mogen naar binnen om een kijkje te nemen. De mini medica begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. U bent van harte welkom. Het actuele programma staat op deze website.

Parkeren op dinsdag 20 mei

Omdat Defensie een deel van het parkeerterrein gebruikt, verzoeken wij u vriendelijk, indien mogelijk, te parkeren op het P+R terrein naast het station, of in het verlengde daarvan (straat Westeinde). Het is vanaf het station ongeveer tien minuten lopen naar het ziekenhuis. Op 20 mei is er een informatiemarkt in de centrale hal tijdens de Mini Medica

---