Rode Kruis Belgie


TV-spot van Rode Kruis voor slachtoffers Myanmar

Rode Kruis-Vlaanderen zendt vanaf dinsdag 20 mei tot en met zondag 25 mei een TV-commercial uit op VTM en VRT (zowel Eén als Canvas), telkens net voor de nieuwsuitzendingen van 19 respectievelijk 20 uur. In deze TV-spot wil de organisatie de Vlaamse bevolking duidelijk maken dat het mogelijk is om de honderdduizenden slachtoffers van cycloon Nargis effectief te helpen door geld te storten op rekening nummer 000-0006566-67 (met vermelding âMyanmarâ). Op deze manier kan de lokale hulpverlening van het Rode Kruis van Myanmar verder concreet ondersteund worden.

De wereldwijde werking van het Rode Kruis houdt in dat de vrijwilligers van de onafhankelijke organisatie altijd en overal na een ramp in de weer zijn om mensenlevens te redden. In Myanmar is dat niet anders : de 24.000 vrijwilligers zijn er dadelijk in de bres gesprongen - hoewel velen van hen vaak zelf alles zijn verloren door de tropische storm. Dit is uniek en kan niet voldoende worden benadrukt.

Dank zij de specifieke structuur van de Rode Kruisbeweging kunnen de wereldwijde zusterverenigingen elkaar op een directe wijze ondersteunen en dit op een onafhankelijke manier, zonder inmenging van buitenaf.

Rode Kruis-Vlaanderen garandeert in haar TV-spot dan ook dat alle giften van de Vlaamse bevolking voor Myanmar effectief ten goede zullen komen aan de hulpverlening die ter plaatse wordt georganiseerd door het Rode Kruis van Myanmar (MRCS).

Zelfs kosten voor productie en uitzending van de spot neemt Rode Kruis-Vlaanderen volledig voor eigen rekening : op die wijze kan dus élke ingezamelde euro worden doorgestort voor hulp aan het getroffen gebied !

Rode Kruis-Vlaanderen heeft vlak na de ramp trouwens al 100.000 euro vrijgemaakt uit haar noodhulpfonds. Met deze fondsen worden 30.000 jerrycans (10 liter) aangekocht en verscheept naar Yangon vanwaar ze verdeeld worden door het Rode Kruis van Myanmar.

Mechelen, 19 mei 2008