Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Fietsenstallingen cadeau voor de drie stations Neder-Betuwe

20 mei 2008
Een blij verraste wethouder Herman Willemsen kreeg op 16 mei van de Gelderse gedeputeerde mevrouw M. van Haaren en mevrouw I. Frinks van Pro-Rail drie fietsenstallingen aangeboden voor de Neder-Betuwse stations. Ruimte voor 275 fietsen bij de stations Hemmen-Dodewaard, Opheusden en Kesteren.
Dit cadeau werd aangeboden ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de spoorlijn Tiel-Arnhem, waaraan maar liefst drie stations van onze gemeente liggen. Dat is een feestje waard. In het verleden werd de lijn vaak met sluiten bedreigd maar even zo vele keren keerde het tij.

125 dagen gratis reizen
De start van de feestelijkheden was op 16 mei in Tiel. Een goed begin voor inwoners van 65 jaar en ouder en voor wie nog geen 12 jaar is. Rond die datum ontvingen zij een gratis vervoersbewijs voor maar liefst 125 dagen op het traject Tiel - Arnhem.
Nieuwe impulsen
Weer nieuwe impulsen voor het personenvervoer langs onze dorpen. Het gaat goed. Nog maar een paar jaar geleden leek het er op dat de `Betuwse boemellijn' zijn langste tijd er op had zitten. Op tijd werd het tij gekeerd. Syntys nam in 2005 het vervoer op dit traject over. De stationsomgevingen werden grondig aangepakt. Onder meer met parkeerplaatsen, fietsenstallingen en betere verlichting. Toename reizigers
Het werpt vruchten af. Sinds 2005 is er een toename van reizigers van maar liefst 30%. De huidige fietsenstallingen zijn niet meer toereikend. Het geschenk van de provincie en Pro-Rail is dus meer dan welkom.
Bestaansrecht
Wethouder Willemsen heeft altijd geloofd in het bestaansrecht van de trein. En niet alleen hij.
Herman Willemsen: "Ook bij de provincie, bij de vervoerder en beheerder van de lijn en onze buurgemeenten leefde deze overtuiging. Met veel bezieling zochten we naar mogelijkheden voor behoud van deze voor onze inwoners belangrijke verbinding.
Veel inspanning is geleverd door alle partijen. Samen zijn de schouders er onder gezet en werden nieuwe impulsen gegeven. Het is ons gelukt om op deze aloude verbinding met eigentijdse vervoermiddelen op de rails te houden. Ik ben bijzonder gelukkig hiermee".

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe