Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 20-05-2008

Aanhouding na overval

COEVORDEN De politie heeft maandag avond een 21-jarige man uit Assen aangehouden als verdachte van een poging beroving van een 82-jarige Coevordenaar bij het Alte Picardiekanaal. Bij de politie werd melding gedaan van een poging beroving door twee mannen op een fiets waarbij gedreigd werd met een mes. Doordat er een voorbijganger kwam sloegen de verdachten op de vlucht. Direct na de melding heeft de politie een verdachte aangehouden. De politie stelt nader onderzoek in. (08-137586)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmorgen een 31-jarige Hoogevener aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man zou zijn 29-jarige vriendin hebben mishandeld. De politie heeft de man een dagvaarding gegeven, hij moet voor de rechter verschijnen. (08-137510)

Man neergestoken

ASSEN Maandagavond heeft de politie een 28-jarige Assenaar aangehouden. Hij melde zich op het politiebureau nadat hij eerder in de Obrechtlaan een conflict had uitgevochten met een 25-jarige plaatsgenoot. Deze was daarbij gewond geraakt en is met een steekwond in de buik naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht. (08-137592)

Dief overlopen

ASSEN Maandagmiddag rond 16.00 uur werd een bewoonster van de Sparrenlaan bij thuiskomst onaangenaam verrast. In haar woning was een man aan het inbreken. Bij het zien van de bewoonster is deze er vandoor gegaan en is in de richting van de Beilerstraat weggelopen. De politie is op zoek naar mensen die aanslaan op het volgende signalement:

Man met een getinte huidskleur, ongeveer 25 jaar, lengte 176m, tenger postuur, smal gezicht, geen baard of snor. De man droeg een bril, een pet met een witte klep, een wit of crèmekleurige jas en had een rugzak bij zich. Heeft u informatie neem dan contact op met de politie via 0900-8844.(08-137599)

Winkeldief gepakt

KLAZIENAVEEN Een 54-jarige inwoonster van Emmen is maandag in een supermarkt aan de Langestraat betrapt op het stelen van verschillende goederen. De vrouw rekende onder andere een slof sigaretten niet af. De politie gaf de vrouw een boete van 250,- (08-137587)

Ketel ontvreemd

ZUIDLAREN Bij een in aanbouw zijnde woning aan de Stationstraat is een Combi ketel weggenomen. Vermoedelijk is de ketel afgelopen weekend ontvreemd, tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen. De eigenaar deed aangifte. (08-137371)

Ongeval met drank op achter het stuur

DWINGELOO Een agent zag in de nacht van maandag op dinsdag een auto langs de kant van de Entingheweg in een heg staan. De auto had kennelijk even daarvoor een boom geraakt. Bij de auto stond een 19-jarige man uit Appelscha. Hij bekende de bestuurder te zijn. Uit een alcoholproef bleek dat de beginnende bestuurder met alcohol op achter het stuur zat (590 µg/l, 1.4 promille). Het rijbewijs van de bestuurder is in genomen. (08137664)

Assistentie na ongeval

GIETEN De politie heeft assistentie verleend na een ongeval tussen een auto en een bromfietser. Maandagavond rond kwart over zes reed een 16-jarige bromfietsster uit Gasselte over het fietspad (Brummelpad) van de Varik richting Gasselte. Zij gaf bij de kruising Grensweg/Brummelpad geen voorrang aan de 52-jarige automobiliste uit Vries, een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep een kneuzing op aan haar been. (08-137621)

Tractor gestolen

WIJSTER - In de nacht van zondag op maandag is een tractor weggenomen bij een kwekerij aan de Emelangen. Door de eigenaar is aangifte gedaan. Het gaat om een kleine blauwe Ford 3000 tractor. De politie stelt onderzoek in. (08-137615)

Buurt helpt, na ontdekken kwekerij

KLAZIENAVEEN Na klachten uit de omgeving heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Lees meer op de homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.