Politie Groningen

Dinsdag 20 mei 2008

Provincie Groningen, 20-05-2008

Groningen: 25% te zwaar beladen

Tegen een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen en het bedrijf waarvoor hij werkzaam is, wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege overbelading. Bij weging bleek dat het geheel ruim 35.000 kilo woog, terwijl het maximaal 28.000 kilo mocht wegen. In bijzijn van de agent werd de helft van de lading overgeladen.

Groningen: iedereen rijdt met gordel om tijdens controle

De politie heeft maandagavond in Beijum en Lewenborg automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Alle bijna honderd gecontroleerden droegen hun autogordel.

Groningen: man gestoken

Een 37-jarige man uit Groningen is maandagavond op de Eendrachtskade in zijn rug gestoken. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij doet aangifte. Ook een 39-jarige Stadjer doet aangifte. De verdachte probeerde ook hem te steken, maar dit mislukte. De politie onderzoekt de toedracht. De 46-jarige verdachte uit Zuidlaren is veelpleger en is ingesloten voor onderzoek.

Groningen: geluidsinstallatie in beslag genomen

De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Donderslaan een geluidsinstallatie in beslag genomen. Agenten kregen een melding van geluidsoverlast en constateerden het zelf ook. In eerste instantie reageerde hij niet op aanbellen of kloppen, maar uiteindelijk deed hij toch de deur open. De 28-jarige bewoner zorgde al eens voor geluidsoverlast. Daarom werd de installatie meegenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: man aangehouden na dreigen met bijl

De politie heeft maandagavond een 43-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man had in de bibliotheek aan de Koningstraat in zijn woonplaats met een bijl rondgezwaaid. Bij de bibliotheek werd op dat moment een dansdemonstratie gehouden. Hierbij stond buiten het pand een muziekinstallatie. De 43-jarige man was het hier kennelijk niet mee eens. Nadat hij dit in eerste instantie verbaal had geuit, kwam hij later terug met een bijl. Het bleef bij dreigen en er raakte niemand gewond. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Farmsum: laskabels gestolen

Afgelopen weekend is van een bedrijventerrein aan de Venjelaan in Farmsum zeker 100 meter laskabel weggenomen. Het is nog onbekend hoe de dieven het terrein hebben betreden. De schade loopt op tot enkele honderden euros. De politie onderzoekt de diefstal.

Hoogezand: inbraak containers

In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden ingebroken in containers bij een bouwmarkt aan het Heveapad in Hoogezand. De containers werden gebruikt als opslagplaats. De dieven hebben de deuren ontzet om binnen te komen. Het is nog niet precies bekend, wat er is weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Kolham: transport te zwaar

Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Vlagtwedde is maandag bekeurd. De man reed over de A7 bij Kolham en vervoerde zand. Bij controle bleek zijn combinatie ruim 4000 kg te zwaar beladen te zijn. De politie maakt proces-verbaal op voor de overbelading van 8,2%.

Appingedam: fietsdieven betrapt

De politie heeft maandagmiddag twee jongens uit Delfzijl aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongens op het station een fiets probeerden open te breken. De gealarmeerde politie kon gelijk een
14-jarige jongen aanhouden. Hij stond bij een fiets met een opengebroken slot. Uit de verklaringen bleek dat de jongen even daarvoor ook al een andere fiets had open gebroken. Deze fiets had hij aan zijn 15-jarige vriendje meegegeven. Hierop hebben agenten de
15-jarige bij zijn huis aangehouden. De gestolen fiets werd daar ook aangetroffen. Beide fietsen zijn op het politiebureau gestald.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Zuiderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 634, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Onderdendam, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 465, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, Waldadrift: aantal geregistreerde voertuigen: 405, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 176, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.