Bve Raad



Jos Leenhouts nieuw bestuurslid van de MBO Raad

Jos Leenhouts is tijdens de Algemene Vergadering van de MBO Raad in april, gekozen als bestuurslid van de MBO Raad. Leenhouts is sinds 2002 voorzitter van het college van bestuur van ROC Mondriaan in Den Haag. Maar ook daarvoor was zij al actief betrokken bij de brancheorganisatie. Zo was zij eerder voorzitter van de bedrijfstakgroep Educatie. Leenhouts volgt Lucy Schmitz op, die met haar vertrek bij ROC Midden Nederland ook haar bestuursfunctie bij de MBO Raad heeft neergelegd.

Jos Leenhouts Jos Leenhouts

Haar loopbaan begon Leenhouts in 1975 als lerares Aardrijkskunde en Maatschappijleer aan het Alberdingk Thijm College in Hilversum. Daar werkte zij ook als decaan, leerlingbegeleider en leerplanontwikkelaar. Vervolgens werkte Leenhouts als wetenschappelijk medewerkster bij de vakgroep Onderwijsgeografie van de Katholieke Universiteit Nijmegen. En eind jaren tachtig werd ze directeur van de gemeentelijke meao in Amsterdam, de voorloper van het huidige ROC van Amsterdam. Leenhouts heeft ook gewerkt voor ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Economische Zaken. Daar was zij respectievelijk directeur Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie en directeur Europese Integratie.

Het bestuur van de MBO Raad bepaalt het beleid en koers van de brancheorganisatie. Voorzitter is Jan van Zijl en naast Jos Leenhouts bestaat het bestuur uit de volgende vijf leden: Rien van Tilburg (voorzitter college van bestuur Clusius College), Ben Roodink (voorzitter college van bestuur ROC A12), Hans Schutte (voorzitter college van bestuur ROC van Twente), Walter Tibosch (voorzitter van vakinstelling SintLucas) en Roland Wilcke (voorzitter college van bestuur ROC Flevoland).

Meer informatie
www.mboraad.nl/bestuur