Drenthe College


Studenten Sport & Bewegen laten jeugd bewegen
Op zondag 18 mei 2008 heeft de Rietplasloop in Emmen weer plaatsgevonden. Om 10.00 uur startte de 500 meter voor de kinderen van 4/5 jaar. Aansluitend liep de jeugd van 6 t/m 12 jaar per leeftijdscategorie de 1000 meter. Deze 1000 meterloop is onderdeel van de landelijke 1K Runaway van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Ook in deze nieuwe editie van de Rietplasloop heeft Drenthe College - gezien de vele enthousiaste reacties in het verleden - hieraan voorafgaand het loopscholingsprogramma aan basisscholen weer aangeboden.

Studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Drenthe College hebben de loopscholingslessen voor 10 basisscholen in de wijken Rietlanden en Bargeres uitgevoerd. Dit wordt gedaan vanuit het leerbedrijf S&B Walk Away. Dit is een traject van vier weken waarin wekelijks op dinsdag een op de leeftijd afgestemde loopscholingsles werd gegeven. Doelstelling was het stimuleren van sporten en bewegen en de kinderen hierin plezier laten beleven. Het beste voorbeeld van het enthousiasme en motivatie van de kinderen: er deden ruim 800 kinderen mee aan de jeugdloop op 18 mei! Verder was tijdens de loopscholingslessen het plezier op de gezichten van de kinderen af te lezen. Er zijn zelfs kinderen die zo enthousiast waren en voor zichzelf zijn gaan trainen voor de Rietplasloop.

De tips en adviezen die we onder andere van leerkrachten van basisscholen hebben ontvangen zijn verwerkt in het nieuwe loopscholingsprogramma. De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) is zo enthousiast over deze lessen, dat zij in samenwerking met alliantie Sport en Asics hebben besloten ons programma in boekvorm uit te gaan geven. Dit programma zullen alle scholen in Nederland ontvangen ter ondersteuning van de 1K Runaway. Voor meer informatie over 1K Runaway zie www.1kRunaway.nl. Wij zijn natuurlijk erg trots dat in samenwerking met het Drenthe College en alle basisscholen in de Rietlanden en Bargeres dit programma is ontwikkeld en veel scholen in Nederland gebruik kunnen maken van dit loopscholingsprogramma.