Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 20-05-2008

Rijbewijs ingevorderd
UTRECHT Opvallend bochtenwerk van een 24-jarige Utrechter was in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei voor de politie aanleiding tot een controle.

De politie liet de automobilist om 03.30 uur stoppen op de Brailledreef. Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 450 ug/l. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Dronkenlap beledigt agenten
UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei in een horecagelegenheid aan de Willem Schuylenburglaan een 26-jarige Utrechter aangehouden in verband met openbare dronkenschap.

De man had veel te veel gedronken, gedroeg zich lastig en agressief tegen andere klanten en weigerde te vertrekken nadat dit van hem was gevorderd. Toen de te hulp geroepen politie de man om 03.05 uur buiten de deur had gezet, begon deze de agenten te beledigen en werd hij aangehouden.

De man is ter ontnuchtering op het politiebureau ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen wordt hij verhoord en krijgt hij een proces-verbaal wegens belediging.

Vechtpartij
UTRECHT De politie heeft maandagavond 19 mei op de Keggedreeg drie personen uit Utrecht aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij.

Toen een jongetje rond 20.45 uur bij een woning aan de Charlotte de Bourbondreef voorwerpen tegen het raam gooide en de 18-jarige bewoonster dat niet pikte, ontstond er een kleine oploop. De bewoonster werd geslagen door twee broers van 19 en 20 jaar, maar raakte niet gewond.

De gewaarschuwde politie kwam tussenbeiden en hield de beide broers van het jongetje aan. Door de verhitte gemoederen dreigde even de situatie te escaleren en vorderde de politie dat de omstanders zich moesten verwijderen. De 16-jarige zus van de bewoonster voldeed niet aan die vordering en werd ook aangehouden.

De aangehouden verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op en legt de zaak voor aan het Openbaar Ministerie.

Man bedreigd met honkbalknuppel
UTRECHT De politie heeft maandagavond 19 mei een 29-jarige Utrechter aangehouden, die op de Boerhaavelaan een andere man had bedreigd met een honkbalknuppel.

Toen de gewaarschuwde politie rond 19.30 uur ter plaatse kwam, was de man met de honkbalknuppel net weggereden in een auto. De politie trof hem aan in de buurt en vond de honkbalknuppel in zijn auto. De honkbalknuppel werd in beslag genomen en de man aangehouden.

De verdachte bleek bovendien te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 605 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snorfietsertje gewond bij aanrijding
UTRECHT De politie werd maandagmiddag 19 mei gewaarschuwd in verband met een aanrijding op de Belcampostraat. Een bestelauto was tegen een snorfiets aangereden. Een meisje van 13 jaar uit Utrecht is daarbij gewond geraakt.

De 43-jarige bestuurder van de bestelauto zag rond 12.30 uur bij het afslaan de hem tegemoetkomende snorfiets over het hoofd en verleende geen voorrang. Een botsing was toen onvermijdelijk. Het meisje dat de bromfiets bestuurde kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd en brak haar sleutelbeen. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis.

Het meisje had uiteraard nog geen bromfietsrijbewijs. Haar snorfiets is voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht. De politie maakt van deze voorrangskwestie proces-verbaal op.

Getuigenoproep diefstal laptop
UTRECHT De politie zoekt mensen die gezien hebben dat maandagmorgen 19 mei op de Leidsekade twee jongemannen op een scooter een laptoptas wegnamen uit een auto.

Het gebeurde even vóór 10.00 uur. De dieven stopten naast de auto, sloegen een ruit in en gristen de laptop uit de auto.

Signalementen
De bestuurder van de scooter was een:

* jongen / man

* leeftijd 17-19 jaar

* tenger postuur

* droeg een helm en

* gymschoenen met een lichte kleur

* hij sprak Arabisch

De bijrijder was een

* jongen / man

* leeftijd 17-19 jaar

* tenger postuur

* droeg een helm en een

* donkere bodywarmer

* sportschoenen met een lichte kleur

Getuigenoproep
De politie onderzoekt deze straatroof en roept getuigen op zich te melden via tel. 0900-8844. Anoniem kan ook, via tel. 0800-7000.

Aanrijding letsel
UTRECHT De politie werd maandag 19 mei rond het middaguur gewaarschuwd in verband met een aanrijding op de Atoomweg. Een 28-jarige vrouw uit Nieuwegein is daarbij gewond geraakt.

De vrouw in haar personenauto verleende geen voorrang aan een vrachtwagen. Een botsing was het gevolg. Met letsel aan haar arm is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt van deze voorrangskwestie proces-verbaal op.