Rechtbank Breda


Kunstexpositie Renée Brassé en Bart van Genugten

In de maanden mei en juni is de kunstexpositie van Renée Brassé en Bart van Genugten te bezichtigen bij de rechtbank Breda, locatie Sluissingel 20.

Renée Brassé (1962) is woonachtig en werkzaam te Roermond. Meest toegepast techniek: acryl op doek gecombineerd met grafische elementen. Als uitgangspunt voor haar schilderijen gebruikt zij film, fotomateriaal en computerbeelden. De meest geschilderde thema's zijn landschappen lucht en waterpartijen.

Door de gekozen kleurstelling, compositie, vertaling van haar uitgangspunten ontstaat er een fictieve, virtuele werkelijkheid. Een tijdsbeeld wordt neergezet door de manier waarop het gegeven geschilderd is. Kunstmatige belichting en vervreemding spelen een grote rol.
Naast haar autonoom werk maakt zij ook portretten in opdracht.

Telefoonnummer Renée Brassé: 0475-340633

Bart van Genugten, 48 jaar, gehuwd met Monique en de trotse vader van drie mooie dochters, Eva, Loes en Puck.

Na mijn studie strafrecht aan de Katholieke Universiteit Tilburg 13 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Eerst bij de ABN Assurantien en vervolgens bij Mees & zoonen Verzekeringsmakelaars te Rotterdam. Niet helemaal gelukkig in het zakelijke en commerciële wereldje, gekozen voor het huisvaderschap in 1999. Zoals velen zouden willen rond het 40 ste levensjaar het roer "drastisch"omgegooid. Zonder enige artistieke achtergrond en zonder een kunstopleiding te hebben gevolgd ben ik in mijn vrije tijd gaan schilderen. Als hobby begonnen en nu , na een aantal jaren, steeds serieuzer en "semi-professioneel" bezig.

Sinds drie jaar werkzaam in een eigen atelier. Ik hanteer diverse stijlen die zich vooral kenmerken door kleurrijke abstracties en grafische en organische voorstellingen. Voorts maak ik regelmatig series waarbij ik steeds varieer op een thema. Ik gebruik in al mijn schilderijen vooral primaire en felle kleuren. Geinspireerd door kunstenaars als Corneille, Appel (Cobra Groep), Clemens Briels en Marianne Naerebout tracht ik d.m.v eigen interpretaties dan wel door combinaties van diverse technieken een herkenbare "Bart" stijl te ontwikkelen. Voor enkele bedrijven en particulieren heb ik in opdracht werkstukken gemaakt. Samen met andere kunstenaars enkele malen aan een gezamenlijke expositie deelgenomen. Voorts hangt mijn werk ook regelmatig bij huisarts/tandarts praktijken. In het najaar van 2008 ben ik voornemens mijn eerste grote expositie te houden in Etten-Leur, wellicht gevolgd door London, Parijs en New York !!.

Naast een baan als huisman en kunstschilder vul ik de resterende tijd op als gediplomeerd tennisleraar.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 20 mei 2008 Naar boven