Datum: 20 mei 2008

Hillegom Ramkraak bij parfumerie Dinsdag 20 mei rond 03.05 pleegden pleegden onbekenden een ramkraak bij een parfumerie aan de Hoofdstraat. Een auto vernielde daar de pui van de winkel. Van het geluid wakker geworden omwonenden zagen een auto wegrijden in de richting van Haarlem. Op dit moment is de omvang van de buit nog niet bekend. De politie is met een onderzoek begonnen.

Leiden Man aangehouden na negeren winkelverbod Een 47 jarige man uit Leiden is maandagavond 19 mei aangehouden omdat hij een winkelverbod negeerde. Een beveiligingsmedewerker van een supermarkt aan de Stationsweg zag hem in de winkel. Hij sprak hem aan maar weigerde te vertrekken waarna de politie werd ingeschakeld. Deze heeft de Leidenaar meegenomen en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor huisvredebreuk.

Leiden Verdachten van beroving aangehouden De politie heeft zondagavond 18 mei twee Leidenaren van 28 en 30 jaar aangehouden op verdenking van beroving en mishandeling van een 41 jarige Leidenaar. De beroving en mishandeling vonden in de vroege ochtend van maandag 31 maart plaats. Het slachtoffer raakte in een café in gesprek met twee mannen en bezocht die nacht ook andere kroegen met hen. Na afloop werd het slachtoffer op de Koornbrug plotseling geslagen en beroofd door de mannen. Zondagavond zag een getuige de mannen in een kroeg zitten en belde de politie.

Leiden Automobiliste verdacht van mishandeling De politie heeft maandagavond 19 mei een 20 jarige Leidenaar en zijn 22 jarige vriendin aangehouden. Een 24 jarige Leidse deed maandag, eind van de middag, aangifte van mishandeling. Zij en haar vriend liepen kort daarvoor op het zebrapad van de Pelikaanstraat toen een auto van rechts naderde. Ondanks dat de voetgangster al op het zebrapad liep reed de auto vlak voor haar langs waardoor ze moest stoppen. Uit boosheid trapte de voetgangster naar de auto. De auto stopte verderop, reed terug, waarna een jongeman uitstapte. Ook de bestuurster stapte uit en reageerde direct verbaal agressief naar de voetgangster. De bestuurster viel de voetgangster aan, trok daarbij aan de haren en gaf knietjes in het gezicht van de voetgangster. De vriend van het slachtoffer heeft de politie gebeld en het kentekennummer van de auto genoteerd. Aan de hand hiervan konden de verdachten worden getraceerd.

Voorschoten Verkeersongeval Maandag 19 mei om 17.00 uur vond op de Voorschoterweg een aanrijding plaats. Een 51 jarige fietsster uit Leidschendam haalde een fietser in en week daarvoor uit naar links. Op dat moment werd zij ingehaald door een 18 jarige bromfietsster uit haar woonplaats. Tijdens het inhalen raakten de sturen elkaar waardoor de fietsster ten val kwam. Zij werd met onder meer een hoofdwond overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis.

Nieuwveen Aanhoudingen na diefstal uit schuur De politie heeft dinsdag 20 mei rond 03.00 uur drie mannen aangehouden voor diefstal uit een schuur van een woning aan de Korenveldweg. Een getuige meldde de politie dat hij de drie zag rondstruinen en het niet vertrouwde. De politie onderschepte de auto waarin ze reden op de Schoterweg. In de auto lag elektrisch gereedschap en een dievrieslade met daarin diepgevroren etenswaren. Een duidelijke verklaring bleef uit. Intussen werd ontdekt dat de aangetroffen goederen kwamen uit de niet afgesloten schuur. De drie, een 23 jarige man uit Leiderdorp en twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 27 en 31 jaar, werden daarop aangehouden en zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Politie zoekt jongen op fiets De politie is in verband met een onderzoek op zoek naar een jongen die zaterdag 17 mei rond 20.10 uur over de Gouderaksedijk fietste en daar van zijn fiets werd geslagen door een volledig dolgedraaide 23 jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats. De volledig buiten zijn zinnen zijnde man, liep daar om zich heen te slaan. Ruiten van twee auto's werden door hem vernield. De buurt reageerde op zijn gedrag en probeerde hem met man en macht onder controle te krijgen. Uiteindelijk lukte het agenten om hem in de boeien te slaan. Hij verzette zich daarbij hevig. Vandaag, dinsdag 20 mei, is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie is bezig met het onderzoek naar dit incident. Daar uit komt naar voren dat er een jongen langsfietste die door de verdachte van zijn fiets werd geslagen. Of de jongen daardoor schade of letsel heeft opgelopen is niet bekend evenals zijn identiteit. Hij heeft zich nog niet gemeld. De politie wil graag met hem spreken en vraagt hem om contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Gouda Verdachte van tasjesroof aangehouden De politie heeft maandagmiddag 19 mei een 17 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van beroving van een tas van een 58 jarige Goudse. De vrouw kwam met haar fiets bij de achterzijde van haar woning aan de Prins Hendrikstraat en opende haar achterdeur. Zij draaide zich daarna weer om naar haar fiets en zag dat een jongen over haar bagagedrager gebogen stond. De jongen rende weg en de vrouw zag dat haar schoudertas uit de fietstas was weggenomen. De vrouw heeft direct de politie gebeld. Een surveillerende agent reed op de Walvistraat en hoorde over de beroving. De verdachte liep op dat moment uit een steeg tussen de Snoystraat en de Bockenbergstraat. Bij het zien van de politieauto is de verdachte weggerend. De verdachte werd op de Snoystraat aangehouden. De tas is in de omgeving teruggevonden. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Hardrijders aangepakt De afgelopen tijd heeft het politieteam van Gouda wederom radarcontroles gehouden op verschillende wegen in en om Gouda. De politie controleerde op snelheid op de Bodegraafsestraatweg, de Plaswijckweg en de Thorbeckelaan. De controles zijn uitgevoerd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners dat er te hard zou worden gereden waardoor er gevaarlijke verkeersituaties ontstonden.

Bodegraafsestraatweg: 128 bekeuringen Op 6 mei controleerde de politie op de Bodegraafsestraatweg. 1874 weggebruikers werden door de radar gecontroleerd op snelheid. In totaal reden er 128 personen te hard (6.8%). De hoogstgemeten snelheid bedroeg 68 km/u, terwijl de limiet 50 km/u is.

Plaswijckweg: 2.4% overtreedt snelheidslimiet In april werd er op deze weg eveneens gecontroleerd op snelheid. Toen reed 4% te hard. Op dinsdag 6 mei werd er wederom gecontroleerd, nu reed slechts 2.4% harder dan toegestaan. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 60 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Thorbeckelaan: drie dagen, drie controles Op woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 mei controleerden agenten op snelheid op de Thorbeckelaan. De eerste dag reden 36 weggebruikers harder dan toegestaan. In totaal werden er 503 weggebruikers gecontroleerd, het percentage overtreders komt hiermee uit op 7.15%.

De tweede dag werden er 682 automobilisten gecontroleerd. Nu reden er 37 harder dan toegestaan. Dit is een percentage van 5.4%. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

De derde dag, vrijdag 9 mei, controleerden agenten wederom op de Thorbeckelaan. Van de 545 automobilisten reden er 66 te hard. Ruim 12% van de weggebruikers overtrad de snelheidslimiet van 50km/u/. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Bodegraafsestraatweg: 42 km/u te hard Op zaterdagavond 10 mei besloot de politie om nogmaals te controleren op de Bodegraafsestraatweg. 799 automobilisten werden door de radar gecontroleerd op snelheid. Van hen reed 113 te hard, ruim 14%. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u, 42 km/u te hard.

Lekkerkerk Taxibusje raakt fietser Een 64 jarige bestuurder van een taxibusje uit Capelle aan den IJssel passeerde maandag 19 mei rond 16.25 uur op de Tiendweg West een 77 jarige fietser uit Lekkerkerk. Vermoedelijk ontstond er op dat moment contact tussen de buitenspiegel van het busje en de fietser. De Lekkerkerker raakte daardoor uit balans, viel en kwam terecht in een watertje naast de weg. Met onbekend letsel is de Lekkerkerker overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --