Nieuwe Mentos Cube Gum verdient een plaatsje in de kauwgum historie

20/05/2008 10:37

JuniorSenior

Kauwen op een kubus

Nieuwe Mentos Cube Gum verdient een plaatsje in de kauwgum historie

Amsterdam, 20 mei 2008 - Mentos introduceert dit voorjaar een gloednieuwe kubusvormige gum met een zachte buitenkant:

Mentos Cube. Een bijzonder product met unieke eigenschappen waar iedereen meteen als een blok voor valt. Mentos Cube is een regelrechte 'must-have' voor alle kauwgumliefhebbers!

Geschiedenis

De komst van Mentos Cube is een mijlpaal in de gumgeschiedenis. Het begon ooit als pure boomhars en werd in 1870 voorzien van zijn eerste smaakje. Hoewel kauwgom is geëvolueerd tot een onmisbaar product, is het toch vooral verkrijgbaar in dezelfde, rechthoekige vorm. Mentos kwam al eerder met een vernieuwend ronde gum maar Mentos Cube is anders in meerdere opzichten. Vanwege zijn zachte buitenkant, langdurige smaak en de kubusvorm, verdient de Mentos Cube een plekje in de hall of fame van kauwgum. En eigenlijk ook een vermelding onder 's werelds beroemdste kubussen.

Kubus

Het vierkant is door de eeuwen heen een veel gebruikt object en symbool. Zo ook de kubus met zijn zes gelijke vlakken. De meetkunde kent het magische vierkant, de alchemie het kubusvormige symbool 'sal' (zout) en we hebben ons allemaal vast wel eens gek gepuzzeld op de Rubik's cube. En wat dacht je van de oude vertrouwde dobbelsteen? Ook in de architectuur neemt deze vorm een bijzondere plek in; denk bijvoorbeeld aan de kubuswoningen in Rotterdam, de Ka'ba in Mekka, wat letterlijk kubus betekent. In de spirituele

hoek wordt de kubus gezien als een symbool voor het vaste en duurzame. Een

ruimtelijk figuur met een bijzondere aantrekkingskracht, waar je nu ook je tanden in kunt zetten!

Lekker lange smaak

De Mentos Cube is een klein zacht kubusje, voorzien van microcapsules. Tijdens het kauwen knappen deze capsules open waardoor je extra lang van de smaak kunt genieten. Zonder smaak te verliezen. Daarbij is een kubus weer eens wat anders! Niet alleen de vorm van Mentos Cube is bijzonder, ook de manier waarop hij tot stand is gekomen is een meer dan spraakmakend verhaal op zich.....!