Persberichten Eemland zuid, 10.35 uur

Utrecht, 20-05-2008

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op maandagavond 19 mei werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 21.00 uur pakte een man bij een winkel aan de Arnhemseweg enkele flessen drank uit de stellingen. Hij deed de flessen in een tas en wilde zonder de drank te betalen de winkel verlaten. Hij werd door een personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de drank te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerstwist

AMERSFOORT Bij een verkeerstwist reed een automobilist op twee mensen in. Beiden moesten wegspringen.

Rond 17.40 uur reed een 44-jarige man uit Amersfoort een straat in de wijk Kattenbroek in. Hij zag dat aan de rechterkant van de weg een auto met alarmlichten stilstond, maar dat er niemand in zat. Aan de linkerkant van de weg stond een auto stil met daarin een man die aan het bellen was. De 44-jarige man herkende daarin zijn 48-jarige buurman. De 44-jarige man stapte uit en vroeg de buurman zijn auto naar achteren te rijden, zodat hij er langs kon. Die weigerde dat.

Daarop ging de 44-jarige man op zoek naar de eigenaar van de andere auto. Daarbij sprak hij op het trottoir een 45-jarige buurvrouw. Terwijl hij met haar sprak, zag hij dat de 48-jarige man hard achteruit kwam rijden. Om niet aangereden te worden duwde de 44-jarige man zijn buurvrouw opzij en sprong zelf ook weg. Daardoor werden beiden niet geraakt.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte, de 48-jarige man, werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De 44-jarige man en de 45-jarige vrouw deden beiden aangifte van poging tot zware mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw voorkomt diefstal

AMERSFOORT Op maandag 19 mei probeerde een jongeman een bejaarde vrouw van haar tas te bestelen. Zij wist dat te voorkomen.

Rond 11.30 uur fietste een 84-jarige vrouw uit Amersfoort over de Boldersstraat in de richting van het Boldershof. Zij zag dat een jongeman dicht naast haar kwam fietsen en haar tas uit haar fietstas pakte. De vrouw liet dat niet op zich zitten: zij pakte de tas zelf ook beet en wist te voorkomen dat de verdachte er met de tas vandoor kon gaan. De vrouw reed ernstig geschrokken door naar huis en belde daarna de politie.

De verdachte was een blanke jongeman van begin twintig met een normaal postuur en gemiddelde lengte. Hij had mogelijk een donkerblauw vest aan.

Aan getuigen die de poging tot diefstal hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.