Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2008

Drie personen aangehouden na problemen bij verkeerscontrole

Enschede

Drie Enschedeërs, een vader en zijn twee zoons, zijn maandagmiddag 19 mei aangehouden nadat de beide broers problemen maakten bij een verkeerscontrole. De vader wilde even later de aanhouding van zijn beide zoons verhinderen, hetgeen met het gebruik van pepperspray kon worden verhinderd..

Maandagmiddag 19 mei werd om ongeveer 14.05 uur op de Fazantstraat in Enschede bij een gordelcontrole een auto aan de kant gezet nadat geconstateerd was dat zowel bestuurder als bijrijder de gordel niet droegen. Achter het stuur zat een 20-jarige Enschedeër, met naast zich zijn 18-jarige broer ook uit Enschede. Een van de politiemensen die de controle uitvoerden sprak de bestuurder aan op het feit dat hij de gordel niet droeg. Tevens werd duidelijk dat deze zijn rijbewijs niet kon tonen en dat er op de aanhangwagen die achter de auto zat geen kentekenplaat zat. Van de bestuurder werd hiervoor een verklaring gevraagd, maar zijn 18-jarige broer bemoeide zich steeds met de vragen die werden gesteld en antwoordde voor de bestuurder. De 18-jarige werd een aantal keren gesommeerd om zolang in de auto plaats te nemen en zich er niet mee te bemoeien. Dit deed hij niet en hij bleef zich ermee bemoeien, waarop hem werd gezegd dat hij ter zake ambtsbelemmering was aangehouden. Tegen deze aanhouding verzette hij zich, maar hij kon in de boeien worden geslagen en in een politieauto worden gezet.

De bestuurder, de 20-jarige, vond het daarop nodig de politiemensen uit te schelden en te beledigen, waarop ook hij werd aangehouden en met de nodige moeite in de boeien geslagen kon worden.

Vlak hiervoor heeft deze 20-jarige kans gezien om te bellen en naar later bleek heeft hij toen zijn vader gebeld, want deze kwam met hoge snelheid aanrijden. Nadat hij was uitgestapt stormde hij op een van de politiemensen af en wilde verhaal halen en de aanhouding verhinderen. Om een confrontatie te voorkomen zag de politieman zich genoodzaakt de pepperspray te gebruiken waarna het verzet stopte en ook deze persoon kon worden aangehouden. Het bleek te gaan om de vader van de beide aangehouden verdachten, een 50-jarige Enschedeër.

Alledrie zijn overgebracht naar het bureau waar ze zijn gehoord. Na overleg met justitie is besloten de drie weer heen te zenden en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (08-063179)

Duitse automobilist krijgt bekeuring van 800 euro

Oldenzaal

Een 28-jarige automobilist uit Hamburg heeft maandagmiddag 19 mei een boete opgelegd gekregen van 800 euro. Dit o.a. in verband met het feit dat hij met een veel te hoge snelheid op de A1 bij Oldenzaal reed. Hij heeft direct betaald.

Maandagmiddag 19 mei om ongeveer 15.50 uur werd een politieman, die in een onopvallende politieauto over de A1 in de richting van Oldenzaal reed, met hoge snelheid ingehaald door een auto met een Duits kenteken. Tijdens de achtervolging liep de snelheid op tot om en nabij de 190 km per uur, hetgeen volgens de geijkte teller van het politievoertuig een snelheid van 182 km per uur is.

Nadat de bewuste auto bij de afslag Oldenzaal-Hanzepoort, vol in de remmen moest om de afslag te halen, zag de politieman kans om voor de Duitse auto te komen en de bestuurder een stopteken te geven.

Omdat hij ook zijn rijbewijs en geen kentekenbewijs kon tonen is hij meegenomen naar het bureau in Oldenzaal waar een en nader is nagetrokken. Het bleek dat de man, een 28-jarige inwoner van Hamburg, wel een geldig rijbewijs heeft en dat de auto verder in orde was. Hierop is contact opgenomen met justitie en werd bepaald dat de 28-jarige een boete kreeg opgelegd van 800 euro, die hij direct heeft betaald. Hierna kon hij zijn weg vervolgen. (08-063233)

Winkeldievegge aangehouden, heeft meerdere goederen bij zich.

Almelo

Een 37-jarige Almelose werd maandagmiddag 19 mei op heterdaad betrapt bij het plegen van diefstal in een kledingzaak in Almelo. Bij de fouillering bleek dat zij in het bezit was van meerdere goederen die waarschijnlijk ook van diefstal afkomstig zijn.

Maandagmiddag 19 mei werd tegen 18.00 uur gemeld dat personeel van een kledingzaak aan De Galerij in Almelo een winkeldievegge hadden betrapt. Zij had getracht kleding mee te nemen zonder die te betalen.

Nadat zij door de politiemensen die haar ophaalden was gecontroleerd, bleek dat zij, een 37-jarige Almelose, in het bezit was van meerdere goederen, o.a. kleding, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Zij is aangehouden en in de loop van de maandagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-063314)

Automobiliste geeft gas i.p.v. te remmen, voetgangster raakt gewond

Enschede

Doordat een 74-jarige automobiliste uit Enschede bij het achteruitrijden op het gaspedaal trapte in plaats van te remmen, raakte een voetgangster gewond door een vallende lantaarnpaal.

Maandagmorgen 19 mei werd om ongeveer 07.40 uur gemeld dat op de Johannes ter Horststraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een gewonde was gevallen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen was personeel van een ambulance bezig met de behandeling van een slachtoffer.

Bleek dat een 74-jarige Enschedese automobiliste bezig was met achteruit in te parkeren. In plaats van te remmen trapte zij vol op het gaspedaal van haar auto waardoor ze een lantaarnpaal ramde en in de tuin van een van de woningen aan de Johannes ter Horststraat tot stilstand kwam. De lantaarnpaal knakte om en kwam terecht op een voetgangster die op dat moment daar liep. Zij, een 46-jarige Enschedese, werd met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon zij het ziekenhuis weer verlaten. (08-062913)

tel.: 053-4555588


---- --