Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 20-05-2008

Inbraakalarm

SOESTERBERG Een werknemer ging op maandagavond 19 mei naar aanleiding van een inbraakalarm naar zijn bedrijf. Hij zag twee inbrekers vluchten.

Rond 23.00 uur kreeg een 53-jarige werknemer van een bedrijf aan de Stemerdingweg de melding van een alarmmaatschappij dat het inbraakalarm van het bedrijf was afgegaan. De werknemer ging ter plaatse en zag een donkerblauwe Volvo V70 voor het bedrijf staan. Vervolgens zag hij twee mannen uit het bedrijf komen rennen. Zij sprongen in de Volvo en gingen ervandoor. In het pand bleek inderdaad te zijn ingebroken. Kennelijk werden de twee verdachten door de komst van de medewerker in hun criminele activiteiten gestoord. Zij hadden nog geen kans gezien iets uit het pand te stelen.

Aan getuigen die op maandagavond iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Stemerdingweg, mogelijk in combinatie met de donkerblauwe Volvo V70, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Insluiping

SOEST Bij een insluiping in een woning werden op maandag 19 mei sieraden gestolen.

Rond 14.45 uur was een 70-jarige man uit Soest op de Beetzlaan zijn heg bij zijn woning aan het knippen. Hij zag daarbij dat een man vanaf het tuinpad van zijn woning naar de openbare weg liep. Daarbij zij de man nog iets tegen de bewoner.

De bewoner vond dit wel heel vreemd en ging bij zijn woning kijken. Daarbij zag hij dat er een insluiping in zijn woning had plaatsgevonden en dat daarbij sieraden waren gestolen. De bewoner is ervan overtuigd dat de man die over zijn tuinpad liep, in de woning was geweest.

De verdachte was een lichtgetinte man van 20 30 jaar, 1.60 1.70 meter, normaal postuur, zwart kort krullend haar en een smal gezicht. Volgens de bewoner sprak de man met een soort Vlaams accent. Hij droeg een witte trui of t-shirt en een lichtkleurige broek.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Beetzlaan hebben gezien of menen hem te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Illegaal venten

EEMNES/GROENEKAN Op maandag 19 mei werden vier personen aangehouden voor het illegaal venten van sieraden.

Rond 15.40 uur werden agenten bij het benzinestation Voordaan aan de Rijksweg A27 aangesproken door twee mannen. Zij vertelden dat een groepje Roemenen zojuist gouden sieraden op de parkeerplaats probeerden te verkopen. Zij waren daarna weggereden in een auto.

De agenten reden de kant op waarin de verdachten waren vertrokken. Zij zagen de auto bij de splitsing van de Rijksweg A1 met de Rijksweg A27 rijden. Het voertuig werd op de Rijksweg A1 bij Eemnes aan de kant gezet. De vier inzittenden, twee mannen van 34 en 38 jaar en twee vrouwen van 38 en 45 jaar, allen met de Roemeense nationaliteit, werden aangehouden.

Het viertal werd naar het politiebureau overgebracht. Uit nader onderzoek bleek dat de 34-jarige man daadwerkelijk de sieraden te koop had aangeboden. Hij kreeg een boete van 200. Nadat die betaald was, kon het viertal het politiebureau verlaten.

Snelheidscontrole

EEMNES De politie heeft op maandag 19 mei van 09.45 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden. In de ruim twee uur passeerden 612 voertuigen de radar, 30 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 123 km/u.