Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 20-05-2008

Snelkraak

WOERDEN Bij een winkel aan de Kruisstraat is dinsdag 20 mei een snelkraak gepleegd.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak bij een winkel. De melder zag twee mannen met bivakmutsen in een auto op de vlucht slaan. Uit de winkel zijn standaards met meer dan honderd dure zonnebrillen meegenomen. De politie zette, na aanwijzingen van de getuige, de achtervolging in maar heeft de dieven niet kunnen aanhouden.

Mocht u iets gezien of gehoord hebben over deze snelkraak dan kunt u contact opnemen met de politie van district Rijn en Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Heterdaad

MAARSSEN Twee jongens zijn op maandag 19 mei voor het spuiten van graffiti aangehouden.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Westkanaaldijk graffiti onder de brug aan het spuiten waren. Ter plaatse betrapten de agenten het tweetal, jongens van 14 en 15 jaar en afkomstig uit Maarssen, op heterdaad bij het spuiten op een betonnen pijler. Zij werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

WOERDEN De politie kreeg maandag 19 mei omstreeks 15.15 uur een melding van een man die getuige was van een mishandeling.

Een 41-jarige moeder uit Woerden reed met haar 5-jarige zoontje over de Schumanlaan toen zij zag dat een auto met hoge snelheid haar bij een wegversmalling tegemoet kwam. De vrouw moest remmen, waardoor een jongen die achter haar fietste tegen haar opbotste.

De vrouw zei tegen de automobilist dat hij wat rustiger moest rijden, omdat op Schumanlaan veel kleine kinderen rijden. De automobilist werd om deze opmerking boos en greep de vrouw bij de keel. Na deze daad reed de man weg.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Mocht u iets gezien of gehoord hebben over deze mishandeling dan kunt u contact opnemen met de politie van district Rijn en Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Onder invloed

WOERDEN op maandag 19 mei kwam een 56-jarige man uit Huis ter Heide omstreeks 14.30 uur op het politiebureau in Woerden een verklaring afleggen voor een zaak waarbij de hij eerder betrokken was geweest.

De man gaf aan dat hij in zijn auto wilde wachten op de agent die de verklaring bij hem zou afnemen. Vervolgens zagen agenten dat de man wilde wegrijden. Aangezien zij een sterke alcohollucht bij de man roken, lieten ze hem een ademanalyse uitvoeren. Uit de test bleek de man een 535 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.