Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 20 mei 2008


------

CNV Stads- en streekvervoer: chauffeurs nu bozer dan voorheen

Streekbussen weer in de stalling

De streekbussen in het overgrote deel van het land staan weer in de stallingen. Bestuurder Burg Anker van CNV Stads- en streekvervoer meldt dat de actiebereidheid onder de chauffeurs "enorm en groeiend" is. "De werkgevers hebben kwaad bloed gezet met hun advertentie in De Telegraaf waarbij ze het personeel verantwoordelijk stellen voor de stakingen en niet zichzelf."

Deze dinsdagochtend gingen vrijwel overal in het land de bussen na de ochtendspits terug naar de stalling. In Zwolle gebeurde dit zelfs in een trage colonne door de stad. Gedurende de spits was er niet gestempeld en konden met name scholieren bij hun eindexamenlokalen komen. Een 'verzachting' in de actie die CNV Stads- en streekvervoer nadrukkelijk was overeen gekomen met de buschauffeurs, in samenwerking met de scholierenvakbond. De scholieren staan mede daardoor ook achter de acties.

Vanavond, vanaf 16.00 uur, zullen de buschauffeurs opnieuw de spits rijden, en weer zonder de plaatsbewijzen af te stempelen. Dit patroon geldt ook nog woensdag en donderdag.

Onderhandelaar Burg Anker: "We blijven vooralsnog het actiemodel handhaven. De werkgevers hebben tot dusver geen werkbare ideeën gespuid voor een nieuwe cao. Het is niet anders."