Gemeente Reimerswaal


Help overlast speeltuintjes voorkomen

Geplaatst op: 20-05-2008
door: ()

De gemeente Reimerswaal vindt het belangrijk dat er in de gemeente voorzieningen zijn om te spelen. Daarom zijn er in iedere kern meerdere speeltuintjes en trapveldjes voor kinderen van verschillende leeftijden. In een aantal kernen is er een skatevoorziening.

Helaas krijgen we nog al eens klachten en meldingen van omwonenden van speeltuintjes. Klachten en meldingen over overlast bij het gebruik van toegangspaden naar speeltuintjes, oneigenlijk gebruik van speeltoestellen, vernielingen etc. Vaak gaat het ook om overlast die veroorzaakt wordt doordat gevoetbald wordt op een met speeltoestellen ingericht speeltuintje. Dergelijke speeltuintjes zijn niet bedoeld om te voetballen en ook niet geschikt om te voetballen. Er komen dan ook regelmatig ballen in tuinen terecht. Voor omwonenden is dat zeer vervelend. Verder blijven kleinere kinderen uit de speeltuintjes weg wanneer er daar door grotere kinderen gevoetbald wordt. Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Zorg er daarom voor dat spelen in Reimerswaal voor iedereen leuk blijft en zie er op toe dat overlast voor omwonenden beperkt wordt!