Persberichten Lekstroom, update 11.30 uur

Utrecht, 20-05-2008

Stroomstoring cellencomplex

HOUTEN Zaterdagavond 17 mei heeft een stroomstoring plaatsgevonden in het cellencomplex in Houten.

Rond 21.00 uur viel de stroom in het cellencomplex uit. Het noodstroomaggregaat nam de functie niet over. Daarom werd besloten het ontruimings- en evacuatieplan in werking te stellen. De twintig ingesloten verdachten werden naar andere locaties overgebracht en tijdelijk daar ingesloten.

Nadat de stroomvoorziening op zondag 18 mei was hersteld, werden alle arrestanten in de avond teruggebracht naar het cellencomplex. Bij de transporten van de verdachten deden zich geen problemen voor.

De oorzaak van de stroomstoring wordt onderzocht. Het defect in het noodstroomaggregaat is achterhaald en hersteld.

Diefstal fiets

NIEUWEGEIN Op maandag 19 mei heeft de politie omstreeks 22.30 uur een 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij een fiets te koop aanbood aan een passerende man.

Na een bezoek bij de man thuis werden er nog meer fietsen aangetroffen. Toen de politie de man vroeg naar de herkomst van de fietsen, verklaarde de man één fiets te hebben gestolen.

Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval na epileptische aanval

IJsselstein Op maandag 19 mei kreeg de politie rond 19.25 uur een melding van een ongeval aan Turfschouw in IJsselstein.

Aangekomen op de plaats van het ongeval bleek een 19-jarige automobilist uit IJsselstein tijdens het rijden een epileptische aanval te hebben gekregen. De man botste met zijn auto tegen een boom. De man was bij bewustzijn en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Fietsongeval in Houten

HOUTEN De politie kreeg maandag 19 mei omstreeks 15.45 uur een melding dat twee fietsers op de Schuilhoeve in Houten tegen elkaar waren gebotst.

Een 15-jarige Houtenaar reed met zijn fiets uit een brandgang en zag een 62-jarige fietser, eveneens uit Houten, over het hoofd. De 15-jarige jongen is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De andere fietser had geen verwondingen.