Waterschap Velt en Vecht


Mooiste plaatje Aalderstroom

NIEUWSBERICHT-20-05-2008

Het mooiste plaatje van het beekdal de Aalderstroom is onthuld door dijkgraaf Wolthuis van waterschap Velt en Vecht.

Er waren 5 winaars in de categorieën flora, sfeer, landschap, winter en werk. Daarnaast nog 3 eervolle vermeldingen en 2 winnende inzendingen van jonge fotografen onder de 15 jaar.

Het mooiste plaatje van de Aalderstroom is gemaakt door Jan Roenhorst. Het is een foto van een zonsondergang boven de Aalderstroom, een technisch heel goede foto met een uitstekende compositie volgens de jury. De professionele jury bestaande uit 2 beroepsfotografen, een natuurbeheerder en een waterschapper gaf aan deze foto gekozen te hebben omdat "de winnende foto een haast on-Nederlands beeld laat zien. Iets dat eerder thuis hoort in zuidelijke oorden. Het besef dat dit in de nabije omgeving is terug te vinden en iedereen kan overkomen, maakt de Aalderstroom nog eens extra bijzonder."

Oplevering Aalderstroom

Met de onthulling van het mooiste plaatje van het beekdal Aalderstroom levert waterschap Velt en Vecht de herinrichting van het beekdal op. De Aalderstroom begint boven Wezup en loopt langs Oosterhesselen waar de beek overgaat in de Westerstroom en het Nieuwe Drostendiep. Tussen mei 2007 en maart 2008 hebben ingelanden de kans gekregen om het waterschap hun mooiste foto toe te zenden. In totaal zijn er 130 foto's ingezonden door 14 fotografen waaronder 2 jonge fotografen onder de 15 jaar. Het viel de jury op dat er een grote variatie is onder de inzendingen en dat er veel krachtige foto's zijn ingestuurd.

Expositie winnende foto's

De winnende foto's en het mooiste plaatje van het beekdal Aalderstroom zijn vanaf 21 mei te zien bij Havesate/Financieel Advies in Zweeloo. U kunt hier terecht op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

U kunt de foto's ook bekijken via onderstaande links.