WeerOnline introduceert Agrarisch Weerjournaal

20/05/2008 12:30

Weeronline B.V.

Agrariërs hebben sinds kort de beschikking over een speciale weerpresentatie gericht op boer en tuinder. WeerOnline presenteert op www.agroactueel.nl dagelijks rond 12.00 uur het Agrarisch Weerjournaal. Dit gebeurd vanuit de TV-studio bij WeerOnline in Velp. De laatste ontwikkelingen in het weer toegespitst op de agrarische sector, worden door meteorologen van WeerOnline behandeld en besproken. Met deze dienst worden boer en tuinder nog beter geïnformeerd over het weer voor de komende dagen.

Weerinformatie voor land- en tuinbouw

AgroActueel is een speciale weerdienst voor de land- en tuinbouw in Europa. Op de weersite www.agroactueel.nl geeft WeerOnline gedetailleerde en nauwkeurige weerinformatie aan agrariërs. Via deze weersite kunnen agrariërs ook zelf kiezen welke weerinformatie ze dagelijks per fax willen ontvangen. Daarnaast kunnen agrariërs direct contact opnemen met de weerkamer van WeerOnline voor een telefonisch weeradvies.

AgroActueel bevat veel nuttige informatie voor agrariërs. Naast actuele en verwachte radarbeelden van de neerslag zijn er satellietbeelden beschikbaar, een gedetailleerde weersverwachting met het weer in detail in tijdstippen van drie uur en een weersverwachting voor de komende 14 dagen. Daarnaast bevat AgroActueel uitgebreide adviezen over de ontwikkeling van de belangrijkste schimmelziekten in de landbouw (Phytopthora, Alternaria, Cercospora en Fusariums). Ook de werking van gewasbeschermingsmiddelen is sterk afhankelijk van het weer en daarom geeft WeerOnline voor een groot aantal gewasbeschermingsmiddelen aan wanneer deze het best kunnen worden toegepast.

Jarenlange ervaring in agrarische sector

WeerOnline heeft inmiddels al zeer veel jaren ervaring in het verstrekken van weerinformatie aan boer en tuinder. Naast weerinformatie worden daar nog veel praktijkgerichte adviezen aan toegevoegd. Ook verzorgt WeerOnline al jaren cursussen voor de land- en tuinbouw waarmee punten voor verlenging van de spuitlicentie verkregen kunnen worden.

Omdat het weer zeer belangrijk is voor de agrarische sector neemt WeerOnline steeds weer initiatieven om haar dienstverlening voor de agrarische sector uit te breiden en te optimaliseren. Naast de recente uitbreiding van het effect op bespuitingen en de nieuwe module voor steenfruit is het Agrarisch Weerjournaal hier een goed voorbeeld van.

Agrarisch Weerjournaal zeer gewaardeerd

Het idee van een Agrarisch Weerjournaal is niet helemaal nieuw. Eind jaren 90 werd het Agrarisch Weerjournaal reeds op TV uitgezonden. Toenmalig presentator was Gerrit Hiemstra (NOS weerman en ook mede eigenaar van WeerOnline). Het Agrarisch Weerjournaal werd toen zeer gewaardeerd maar moest helaas om budgettaire redenen stoppen.

WeerOnline

WeerOnline is in 2001 opgericht door Erik Brink en Gerrit Hiemstra (NOS weerpresentator). De website www.weeronline.nl is de populairste weersite van Nederland. Daarnaast is het bedrijf al jaren zeer actief in de zakelijke markt. Naast de speciale weersite voor agrariërs bedient zij ook bouwbedrijven en recreatie-ondernemers. Onlangs is voor iedereen die professioneel betrokken is bij onkruidbestrijding OnkruidBeheer.nl geïntroduceerd. Verder levert WeerOnline weerinformatie aan veel websites. En kranten gebruiken weerinformatie van WeerOnline voor hun weerberichten. In de winter adviseert WeerOnline gemeenten, provincies en dienstkringen van Rijkswaterstaat over de gladheidsbestrijding. WeerOnline heeft 27 medewerkers en is gevestigd in Velp.





http://www.agroactueel.nl