Politie Haaglanden

Persberichten 20 mei

Haaglanden, 20-05-2008

Politie zoekt getuigen beroving
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die maandag 19 mei om 18.00 uur plaatsvond op de Beijerstraat, ter hoogte van de Kempstraat. Een man beroofde daar een 74-jarige Haagse van haar tas. De Haagse liep op de stoep met haar tas in haar hand, toen een man op een fiets langs haar reed en ze voelde dat haar tas uit haar handen gerukt werd. De man is ongeveer 30 jaar oud, 1m75 lang en hij droeg een grijs kleurige pet. Verder had hij een licht blauwe halflange jas en een grauwe blauwkleurige spijkerbroek aan. De man fietste op een donkere roestige oude herenfiets die kraakte bij het trappen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Controleur vliegt tram uit
Den Haag Een controleur van de tram schrok zich maandag 19 mei rond 16.00 uur een hoedje toen hij ineens naar buiten werd gegooid. Hij bekeurde een 20-jarige Hagenaar, omdat deze reed zonder geldig plaatsbewijs. Een 22-jarige Hagenaar was het hier niet mee eens en besloot de controleur te bespringen. Hierdoor belandden zij samen op straat. Het slachtoffer en zijn collegas werden vervolgens bedreigd, mishandeld en beledigd door de twee mannen. Met hulp van de politie keerde de rust weer terug. De twee verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Automobilist zwaar gewond
Den Haag Een 37-jarige Haagse automobilist reed in de nacht van maandag op dinsdag 20 mei rond 02.45 uur op de Volendamlaan tegen een geparkeerd voertuig aan. Hij raakte hierbij zwaar gewond en de GGD vervoerde hem met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Politieagent in het nauw
Den Haag Een politieagent sprak maandag 19 mei rond 14.00 uur twee mannen aan op de Leyweg. Tijdens het gesprek liet een 42-jarige Hagenaar een geopend bierblikje op de grond vallen. De agent sprak hem hierop aan en vroeg hem het blikje weg te gooien in een prullenbak. Toen de man niet luisterde en vervelend gedrag vertoonde, werd hij aangehouden. Hier was de verdachte het niet mee eens en spuugde de agent vol in het gezicht. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte de agent sloeg en bedreigde. De politieagent moest zelf ook tot geweld overgaan om zichzelf te beschermen. Tijdens dit incident stonden veel omstanders te kijken. Slechts één van hen schoot de agent te hulp, zodat de verdachte in de boeien geslagen kon worden. De politieagent liep letsel op. De recherche onderzoekt de zaak.

Ontevreden klanten
Den Haag De politie moest er maandagavond aan te pas komen om te bemiddelen tussen twee ontevreden klanten en twee escortdames. Twee mannen uit Belgie (35 en 47 jaar) hadden de dames ontmoet op de Geleenstraat en hen gevraagd naar hun hotel op het Lange Voorhout te komen. De dames (beiden 20 jaar, uit Ede en Rotterdam) en hun klanten hadden echter een ander beeld van de vooraf gemaakte afspraken, waarna de dames het hotel verlieten en de politie belden. Naar eigen zeggen waren ze er hardhandig uitgezet door de mannen uit Belgie, nadat de mannen eerst 600 euro van de al betaalde 800 euro hadden teruggepakt. Na tussenkomst van de politie besloten de mannen alsnog het gehele bedrag te betalen.

Kostbare scheldpartij
Den Haag Een politieagente wilde maandagmiddag een 24-jarige Rotterdammer bekeuren, omdat hij mobiel belde tijdens het autorijden. De bestuurder was het hier niet mee eens. Hij rekende dit de agente aan, waarna hij haar uitschold. De agente was geduldig en waarschuwde hem hier slechts voor, waarna ze de bekeuring uitschreef. Toen de man haar daarna opnieuw een verwensing naar haar hoofd slingerde, hield zij hem aan. Voor het uitschelden werd hij uiteindelijk naar huis gestuurd met een boete van 400 euro.

Stagiaire verduistert sportkleding
Den Haag Een 15-jarige Haagse stagiaire van een sportwinkel aan de Spuistraat werd maandagmiddag betrapt op het stelen van sportkleding. De jongen moest in het magazijn een aantal dozen binnengekomen goederen uitpakken. Toen de manager van de winkel na enige tijd een kijkje ging nemen, vond hij dat de stagiaire zich nogal zenuwachtig gedroeg. Al snel werd duidelijk waarom: hij had onder zijn bedrijfskleding een compleet nieuwe basketball-outfit aangetrokken. De jongen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Tegen de lamp door verkeerde verlichting
Den Haag Een automobilist die dinsdagmorgen niet de juiste verlichting voerde op zijn auto, werd daardoor betrapt op rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de 26-jarige Hagenaar omstreeks 02.40 uur rijden op de van Alkemadelaan en constateerden dat de man de verkeerde verlichting aan had. Toen zij de man hierop wilden aanspreken en hem wilden controleren, kwam hen een sterke alcohollucht tegemoet. De man werd hierop aangehouden en blies op het politiebureau 805 ugl. Tevens bleek hij nooit een rijbewijs te hebben gehaald. Tegen de Hagenaar werd proces-verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

De aardappelgooiers
Voorburg Een 54-jarige bewoner van de Douwes Dekkerstraat kon het op maandag 19 mei omstreeks 20.00 uur niet waarderen, dat de jeugd met aardappelen tegen de ramen van zijn woning gooiden. Hij belde onmiddellijk de politie en wist één van de knapen in het portiek van de flat op te sluiten. De 14-jarige Voorburgse jongen was inmiddels berouwvol. Hij bood zijn excuses aan, maar voorkwam daarmee niet dat hij door de politie bekeurd werd voor baldadigheid. De boete kost hem 90 euro.

Woninginbrekers aangehouden
Leidschendam Een 24-jarige bewoner van de Veursestraatweg nam op maandag 19 mei omstreeks 21.15 uur geen halve maatregelen, nadat hij had geconstateerd dat er getracht werd om in te breken in zijn woning. Hij belde de politie en ging met een 39-jarige Leidschendamse getuige achter de inbrekers aan. Twee inbrekers werden op de Veursestraatweg door hen aangehouden en overgedragen aan de politie. De derde inbreker werd door de politie op de Dillenburgsingel aangehouden. De drie inbrekers, van 19, 23 en 25 jaar en afkomstig uit Den Haag, werden ingesloten in het politiebureau. Zij bleken in het bezit te zijn van inbrekerswerktuigen. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Handgranaat in vensterbank
Wassenaar Een 69-jarige vrouw uit Wassenaar bracht maandag 19 mei om 14.00 uur een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog en een alarmpistool naar het politiebureau. Zij maakt schoon bij een oudere dame, waar de handgranaat al jaren in het raamkozijn lag. De experts van de afdeling Wapens, Explosieven en Narcotica van Politie Haaglanden constateerden dat de slagpen uit de granaat verwijderd was, maar dat er wel nog een hoeveelheid springstof in zat. Ze hebben beide wapens in beslag genomen voor vernietiging.

Controles in het Westland
Westland De politie controleerde maandag 19 mei op diverse plaatsen het verkeer. Op de Wippolderlaan kreeg een 64-jarige automobilist een proces-verbaal omdat de man teveel aan lading vervoerde. In zijn bestelbus had de man 540 kilo teveel aan lading. Op de Heulweg kregen tussen 09.00 en 11.00 uur diverse automobilisten een proces-verbaal. In enkele gevallen ging het om beladingseisen, keuringseisen en rijbewijzen.
Een 39-jarige man werd vanmorgen 20 mei om 01.40 uur aangehouden op de Wippolderlaan. Hij had teveel gedronken en blies 620 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Auto op poller
Schipluiden Een nog onbekende bestuurder van een Franse auto reed maandag 19 mei om 19.15 uur met zijn auto op een poller in de Rotterdamseweg. De man wilde achter een andere automobilist over de verzonken poller rijden. Op het moment dat hij als tweede auto de poller passeerde kwam deze omhoog. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie trof de auto in de nabijheid onbeheerd aan. De bestuurder was in geen velden of wegen te zien. De politie onderzoekt de identiteit van de onbekende bestuurder. De auto namen de agenten in beslag.

Geen sleutel van fiets
Delft Dankzij cameratoezicht was 20 mei omstreeks 04.00 uur te zien dat een man op de van Leeuwenhoeksingel liep met een fiets die nog op slot stond. De man, een 24-jarige inwoner uit Delft verklaarde dat hij zijn sleuteltje kwijt was. Ook kon de Delftenaar zich niet identificeren. Hij moest mee naar het politiebureau en zit nog vast.

In de sloot
Schipluiden De politie vond maandag 19 mei om 19.00 uur een 30-jarige man uit Vlaardingen in de sloot nabij de Burgemeester Musquetiersingel. De man bleek onder invloed van drank te zijn en werd door de agenten uit de sloot gevist. Hij kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Veel te veel op
Pijnacker Politieagenten controleerden 20 mei omstreeks 01.30 uur op de Gerbrandylaan een 42-jarige automobilist uit Pijnacker. Al gauw bleek dat de bestuurder reed onder invloed, hij blies 630 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man uit Pijnacker kon zijn rijbewijs direct inleveren en ging met een proces-verbaal naar huis.

Voor kat opzij
Zoetermeer Een 54-jarige automobilist uit Zoetermeer verklaarde tegenover de politie dat hij 19 mei omstreeks 23.55 uur uit moest wijken voor een overstekende kat en daardoor tegen een geparkeerd staand voertuig botste op de Slootdreef. De automobilist moest blazen en blies 475 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een proces-verbaal naar huis.

Winkeldief gepakt
Zoetermeer Een 25-jarige vrouw uit Zoetermeer nam 19 mei omstreeks 16.30 uur zonder te betalen voor meer dan 55 euro spullen mee uit een supermarkt aan de Petuniatuin. De Zoetermeerse moest mee naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.