Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 20 mei

BREDA, 20 mei 2008

Opnieuw twee verdachten aangehouden in zaak vechtpartij Valkenberg

BREDA: De politie heeft maandag nog twee verdachten aangehouden in de zaak van een stevige vechtpartij in het Valkenberg zondagmorgen 4 mei. Het gaat om twee Bredanaren van 19 en 24 jaar. Eerder, in de bewuste nacht zelf, werden daarvoor al twee Bredase mannen (23 en 31 jaar) en een 19-jarige Bredase aangehouden. Dit drietal is inmiddels weer op vrije voeten. Bij de vechtpartij werden drie jongens uit een groepje van vijf stappers mishandeld. Van een van hen werd bovendien zijn mobiele telefoon gestolen. Een stelletje dat voorbij kwam fietsen en tussenbeide wilde komen, kreeg ook rake klappen. De twee nu aangehouden mannen ontkennen hun betrokkenheid. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie vervolgt haar onderzoek.

Bredase veelpleger in de kraag gepakt na winkeldiefstal

BREDA: Een 28-jarige Bredanaar is maandagmiddag kort na 14.00 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De man, die geregistreerd staat als veelpleger, pakte bij een winkel aan de Ginnekenstraat enkele T-shirts uit een rek en stopte die in een geprepareerde tas. Surveillerende agenten in burger van het veelplegersteam dat nadrukkelijk aanwezig is in de binnenstad van Breda, hielden de Bredanaar in de gaten en konden hem direct in de kraag pakken. De man is op het bureau in verzekering gesteld, confom de afspraken met het Openbaar Ministerie als het gaat om veelplegers.

Bavelnaar aangehouden met steekwapens in de auto

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur een 37-jarige inwoner van Bavel aangehouden wegen verboden wapenbezit. Agenten controleerden de man die aan de Cornelis Joosstraat in zijn auto zat, nadat zij een flinke henneplucht roken. In de auto werd twee messen van circa dertig centimeter aangetroffen die in elkaar te schuiven zijn. De man verklaarde dat hij ze op een markt had gekocht, omdat hij de steekwapens mooi vond. De messen zijn in beslag genomen; tegen de Bavelnaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredanaar loopt met 200 gram heroine tegen de lamp

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is dinsdagmorgen rond 00.45 uur aangehouden wegens drugsbezit. De man werd door surveillerende agenten gezien op de Antwerpenstraat en zij besloten hem aan te spreken. Bij het controle van zijn identiteit bleek hij nog een vonnis te hebben openstaan. Toen de Bredanaar werd ingesloten op het cellencomplex, kwam uit een tas een flinke hoeveelheid heroine tevoorschijn. Naar schatting gaat het om 150 tot 200 gram. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist rijdt achterop vrachtwagen

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen kort na 01.00 uur op de rijksweg A16 een 61-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. De man reed achter op een voor hem rijdende vrachtwagen, maar bleek bij controle teveel gedronken te hebben. Hij blies 300 u/gl, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De Dordrechter kreeg een rijverbod van 2 uur en met een proces-verbaal is hij heengezonden.

Bewoner pakt in inbreker in zijn nekvel

BREDA: Een 39-jarige inwoner van Oosterhout is dinsdagmorgen aangehouden op de Jeroen Boschstraat wegens een woninginbraak. De 30-jarige bewoner hoorde rond 05.15 uur inbraakgeluiden en zag voor zijn woning aan de Weerijssingel een man en een vrouw staan. Het inbrekerskoppel sloeg op de vlucht, maar het lukte de bewoner om de vrouw, die nog een breekijzer in haar handen had, vast te pakken. Later kwam de man terug en kon de vrouw er in een rode Opel vandoor gaan. De Oosterhouter is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek. Van de woning was weliswaar een ruit geforceerd, maar niets ontvreemd.

Winkeldievegge opgepakt

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.30 uur een 20-jarige Bredase vrouw aangehouden in een elektronikawinkel aan de Kruisvoort. De vrouw wilde twee cd's meenemen zonder te betalen, maar haar plannen werden doorzien. Ze is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Auteur: Andre van den Hul