Gemeente Beek


Veiligheidscertificaten Beekerhoek-Makado uniek in Limburg

Beek, 19 mei 2008

Dinsdag 20 mei a.s. zal om 16.30 uur in het Zalencentrum 't Kaar (Beek) de uitreiking plaatsvinden van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor het winkelcentrum Makado en Bedrijventerrein Beekerhoek.

De methodiek van het Keurmerk Veilig Ondernemen voorziet door middel van samenwerking tussen publiek/private partijen in een structurele aanpak van criminaliteit en veiligheid in en om een winkel/industriegebied.

Het is voor het eerst dat in de provincie Limburg het veiligheidscertificaat wordt uitgereikt aan een winkelgebied samen met een bedrijventerrein. Burgemeester Cremers, die het convenant mede zal ondertekenen, is trots op het feit dat de combinatie van Makado en Beekerhoek door de toetsing voor het certificaat is gekomen. Hij vindt het bijzonder dat er binnen hetzelfde gebied in Beek twee certificaten worden uitgereikt. Ook wijst hij op de succesvolle integrale samenwerking tussen de verschillende partijen in Beek. Aan het opstellen van het plan van aanpak werkten namelijk naast de gemeente ook de politie, brandweer, winkeliersvereniging Makado en de ondernemingsvereniging Bedrijventerrein Beekerhoek mee.

Procesbegeleiding van geleide projecten lag in handen van het Regionaal Platform Criminaliteit Bestrijding, Hoofd Bedrijfschap Detailhandel en het MKB-Limburg.

Programma bijeenkomst:


* 16.45 uur Opening en welkomstwoord door dhr. Reijnders, voorzitter KVO Beekerhoek.


* 16.50 uur Toelichting Burgemeester Cremers.


* 17.00 uur Ondertekening convenant door dhr. Reijnders voorzitter bedrijventerrein Beekerhoek, dhr. Thijssen voorzitter winkelcentrum Makado, dhr. Cremers burgemeester van Beek, dhr. Arzt chef-basiseenheid politie Stein-Beek-Schinnen en dhr. de la Roy brandweercommandant van Beek.


* 17.10 uur Uitreiking certificaten.


* 17.15 uur Slotwoord door dhr. Reijnders, voorzitter KVO Beekerhoek.


* Borrel.