Milieudienst Rijnmond

''Laat zien dat je meedoet!"

20.05.2008
RCI

In Diergaarde Blijdorp heeft wethouder Harbers alle inwoners van Rotterdam opgeroepen mee te werken aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hij gaf dinsdag 20 mei 2008 in de Rotterdamse dierentuin de aftrap voor de nieuwe campagne van het Rotterdam Climate Initiative.

Teken je eigen eikenblad.

Rotterdammers die mee willen doen aan het verminderen van CO2-uitstoot kunnen tekenen op www.laatziendatjemeedoet.nl. Wie naar deze website gaat, ziet een enorm grote eik die gevuld gaat worden met groene blaadjes. Iedere Rotterdammer kan zijn eigen eikenblad aanmaken en hier zijn handtekening op zetten. Na het tekenen krijgt het blaadje zijn eigen plaats in de grote eik. "De bedoeling is dat over een paar maanden de hele boom vol hangt met krabbels van mensen die het belangrijk vinden om het klimaat te verbeteren," aldus wethouder Harbers. Op het eikenblad kunnen mensen ook invullen waarom ze het belangrijk vinden om energie te besparen en op wat voor manier ze dat doen.

Blijdorp

Harbers zelf gaf het goede voorbeeld; hij tekende samen met de directeur van Diergaarde Blijdorp voor minder CO2-uitstoot. Blijdorp trekt jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers en maakt hen bewust van hoe mooi de natuur is. En om die natuur zo mooi te houden, is het belangrijk om zorgvuldig met energie om te gaan.

Eervolle vermelding

Ook voor ondernemers en bedrijven is deze site interessant. Bedrijven die een opvallende investering hebben gedaan om energie te besparen, maken kans op een eervolle vermelding. En Rotterdammers met opvallende ideeën of initiatieven kunnen het schoppen tot klimaatheld of zelfs klimaatburgemeester!

De campagne zal anderhalf jaar duren. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.laatziendatjemeedoet.nl

Het Rotterdam Climate Initiative is het ambitieuze klimaatprogramma van de gemeente Rotterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, het Havenbedrijf Rotterdam NV, en Deltalinqs, het samenwerkingsorgaan van bedrijven die in de regio zijn gevestigd. Samen zetten ze zich in voor halvering van de CO2-uitstoot ten opzichte van het jaar 1990. Daarmee gaat de regio Rotterdam verder dan de rest van het land.