Gemeente Spijkenisse


Kunstwerk voor rotonde City Plaza

20 mei 2008

City Plaza
De rotonde bij City Plaza in Spijkenisse wordt verfraaid met een kunstwerk. Het kunstwerk wordt aangeboden door de Stichting Oud & Nieuw Spijkenisse. Het dient te passen op de locatie en zal de uitstraling van het moderne nieuwe winkelhart van Spijkenisse versterken.

Het is de bedoeling dat het kunstwerk in de loop van 2009 geplaatst wordt. Kunstenaar Ronald Westerhuis wordt gevraagd om het te ontwerpen en te maken.

Stichting Oud & Nieuw Spijkenisse vervult in Spijkenisse al jaren een belangrijke rol op cultureel en historisch gebied. De stichting heeft Spijkenisses bekendste kunstwerken "de dorpsomroeper" bij de kerk, "de mannetjes op de krom" op het Noordeinde en "verbonden" op de begraafplaats gefinancierd en geschonken aan de gemeente Spijkenisse. De stichting heeft ook het carillon aangeboden en een bijdrage geleverd aan de restauratie van de muur rond de monumentale dorpskerk.

De Stichting Oud & Nieuw Spijkenisse wil graag een kunstwerk van kunstenaar Ronald Westerhuis. Westerhuis maakt sculpturen van (roestvrij) staal. Hij heeft wereldwijde publiciteit gehad bij de onthulling door Erica Terpstra van zijn sculptuur `olympische vlam' in het Holland Heineken Huis in Athene 2004.

De schetsontwerpen van Westerhuis worden voorgelegd aan het college van B&W van Spijkenisse. Een adviescommissie zal het college van B&W adviseren bij de uiteindelijke keuze van het object. Daarna kan de bouwvergunning aangevraagd worden.