Gemeente Ede

nummer 102 / Ede, 20 mei 2008

Leerlingen groep 8 krijgen mei-nummer gratis aangeboden Ede staat centraal in tijdschrift Monumenten

Het maandblad 'Monumenten bevat deze maand een katern dat in z'n geheel is gewijd aan de gemeente Ede. Het katern zoomt in op hoogtepunten van de Edese monumentenzorg en archeologie. Het Ede-katern zal in een oplage van 11.400 exemplaren over heel Nederland worden verspreid.

Bovendien krijgen alle leerlingen van groep 8 in de gemeente Ede het monumenten-katern gratis aangeboden van de gemeente. Volgens wethouder Frank van Zuilen zijn er in de gemeente Ede veel bijzondere plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

In het katern staan hoogtepunten uit de militaire, industriële, 'groene', recreatieve, religieuze en archeologische geschiedenis van de gemeente Ede. Aan de totstandkoming van dit speciale katern is de afgelopen maanden hard gewerkt door verschillende medewerkers van het bureau Cultuurhistorie van de gemeente, aangevuld met enkele externe auteurs.

Het tijdschrift Monumenten is hét landelijke maandblad over monumentenzorg. Het is al 28 jaar lang een vooraanstaand maandblad waarin de lezer uiteenlopende onderwerpen over cultureel erfgoed aantreft. De lezers bestaan uit monumenteneigenaren, professionals, beleidsmakers en liefhebbers van lokale en regionale historie. Ook eigenaren van alle rijks- en gemeentelijke monumenten in de gemeente Ede zal een exemplaar worden toegestuurd.

---