Gemeente Gouda


Koninklijke Erepenning voor Gouda's 100-jarige Harmonie De Pionier (16-5-2008)

Vrijdag 16 mei 2008 is Gouda's Harmonie de Pionier Koninklijk onderscheiden met een Erepenning. Burgemeester Wim Cornelis reikte tijdens de officiële jubileumreceptie de Koninklijke Erepenning met de daarbij behorende oorkonde uit aan de scheidende voorzitter, Rob Muller en de nieuwe voorzitter Ronald Otto.

De Pionier ontvangt de blijk van erkenning vanwege haar 100-jarig bestaan en de wijze waarop de vereniging haar kunsten in Gouda tot uitvoer brengt. De Pionier heeft met deze onderscheiding, het recht om op briefpapier of op andere gedrukte stukken melding te maken in woord en/of beeld van de Koninklijke Erepenning.

Koninklijke Erepenning

De eerste Erepenning van Verdienste werd in 1965 toegekend. Na de troonswisseling in 1980 is de officiële benaming veranderd in Koninklijke Erepenning en wordt deze persoonlijk door Koningin Beatrix toegekend aan verenigingen of instellingen van filantropische, wetenschappelijke, culturele of maatschappelijke aard, dan wel aan sportverenigingen die tenminste 50 jaar bestaan en zich op hun gebied hebben onderscheiden.