Gemeente Gouda


Koninklijke onderscheiding voor A.J.C. Merlijn (16-5-2008)

De heer A.J.C. Merlijn is vrijdag 15 mei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje ontving Merlijn tijdens de algemene ledenvergadering van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Gouda uit handen van burgemeester Wim Cornelis.

Merlijn was veertien jaar secretaris van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO). Daarnaast vertegenwoordigde hij 5 jaar lang de KBO in het Overlegorgaan Samenwerkende Ouderen Bond in Gouda, waar hij penningmeester was.

Merlijn vervulde de afgelopen 25 jaar nog vele functies als vrijwilliger. Zo werd hij in 1981 bestuurslid van de Algemene Woningbouwvereniging Gouda en de Beheer Stichting Woningbouw. Na de fusie in 1990 tussen de RK Woningbouwvereniging Sint Jozef en de Algemene Woningbouwvereniging Gouda ontstond Woningbouwvereniging Ter Gouw. Merlijn werd toen bestuurslid van Ter Gouw en was o.a. penningmeester en lid van verschillende commissies, waaronder die voor woonruimteverdeling en de technische onderhoudscommissie. Bij zijn afscheid in december 2002 kreeg hij de Speld van Verdienste.

Sinds 2001 is Merlijn lid van de Cliëntenraad Thuiszorg, waar hij onder andere actief is in de werkgroepen Financiën, Organisatie en de werkgroep WMO. Ook is hij al bijna 20 jaar als vrijwilliger bestuurlijk betrokken bij de kabeltelevisie in de regio Gouda. Als bestuurslid van het eerste uur stond hij aan de wieg van de REKAM, de Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland.