Gemeente Best

Werkgelegenheid Best groeit.

20-05-2008

Op 1 april 2007 waren in de gemeente Best 13. 645 personen 12 uur per week of meer werkzaam. Dit is een stijging van 2,3 % ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit de onlangs beschikbaar gekomen rapportage "bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zuidoost Brabant 2007". Het aantal bedrijfsvestigingen groeide sterker: een toename van 129 stuks naar 2.035 vestigingen (+6,8%).

Bedrijven worden gemiddeld genomen dus nog steeds kleiner, een trend die in Best, maar ook landelijk, al een tijdje zichtbaar is. De werkgelegenheidsontwikkeling in Best is vergelijkbaar met die in de regio Zuidoost Brabant als geheel. De toename van het aantal vestigingen was in Best sterker dan in de regio (+5,5%).

Opvallend is wel dat Best al jaren werkgelegenheidsgroei noteert zonder noemenswaardige uitbreidingen van het bedrijventerreinenareaal: Bestse bedrijven "dikken in" en bereiken langzaam de grenzen van hun huisvesting.

Een grote bijdrage aan de werkgelegenheidsgroei leverden de sectoren industrie, handel- en reparatie, openbaar bestuur en onderwijs. De toename van het aantal bedrijfsvestigingen komt voor een belangrijk deel voor rekening van de sector zakelijke dienstverlening.
---


* Meer nieuws