Gemeente Best

Gemeente Best

Streekfestival Het Groene Woud

20-05-2008

Streekfestival belooft weer succes te worden
Vorig jaar was het Streekfestival Het Groene Woud met 20.000 bezoekers een groot succes. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen. Met de 50 aanmeldingen voor standhouders die nu al binnen zijn én een attractief programma in ontwikkeling belooft de vierde editie van het Streekfestival weer een succes te worden.

Noteer daarom vast in uw agenda: zondag 6 juli 2008, Streekfestival Het Groene Woud op Landgoed Velder in Liempde.

Het Streekfestival laat de inwoners van Het Groene Woud en de drie grote steden, Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch, kennis maken met de veelzijdigheid van het gebied. Dit binnen het thema `Brabants grootste tuin op 't Zuiden'. De bezoeker waant zich temidden van vele `thema-tuinen'. Van natuur tot kunst, van cultuurhistorie tot recreatie en toerisme en van culinair genot tot landbouw en kinderspeeltuin. In elke `tuin' vinden activiteiten plaats, presenteren bedrijven zich en zijn er proeverijen. Streekfestival Het Groene Woud belooft weer een groots evenement te worden met een zeer divers en verrassend programma voor jong en oud. Een verrassende zondag boordevol regionale kunst, cultuurhistorie, muziek, entertainment en culinair genot. Kom, kijk, proef en geniet!

Deelname?
"Ook in 2008 vormt het concept, Brabants grootste tuin op 't Zuiden, de basis", aldus Geert van der Veer van Bureau Praedium, projectleider van het Streekfestival. "Het draait weer om het prikkelen van de zintuigen: proeven, ruiken, horen, zien en voelen. Binnen de verschillende `thema-tuinen' kunst, gangbare landbouw, natuur, verbrede landbouw, cultuurhistorie en recreatie en toerisme kunnen vele organisaties en bedrijven zich presenteren." Alle deelnemers zijn afkomstig uit Het Groene Woud of hebben ermee te maken. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via de website www.streekfestival.com.

Omroep Brabant is wederom mediapartner van het Streekfestival en verzorgt vanaf het centrale binnenplein een live radio-uitzending. Provincie Noord-Brabant, ZLTO en Rabobank zorgen als hoofdsponsors voor de financiële basis onder het Streekfestival.

Sterk merk
Het Streekfestival staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een groter geheel. Namelijk het creëren van een sterk merk voor Het Groene Woud. Het merk is bedoeld voor een groot scala aan producten, waaronder streekproducten en fietstochten. Op het Streekfestival zullen wederom een aantal nieuwe bedrijven het certificaat van Het Groene Woud ontvangen.


---


* Meer nieuws