Gemeente Groningen

Minister Vogelaar op bezoek in De Hoogte
Minister Vogelaar van Wonen, Wijken in Integratie bracht maandag 19 mei een bezoek aan de Groningse krachtwijk De Hoogte. Ze nam er de stand van zaken op in het kader van het project `Van aandachtswijken naar krachtwijken'. Ook tekenden de minister en wethouder Frank de Vries van Ruimtelijke Ordening samen de charter van het project. Daarin staan de afspraken over de gezamenlijke inspanningen in De Hoogte en de Korrewegwijk.

Minister Vogelaar in De Hoogte foto Het bezoek stond in het teken van het thema `Kansen voor kinderen'. Minister Vogelaar bezocht onder andere de nieuwe speeltuin, het Noorderstation en Vensterschool Het Karrepad. Het programma voor de hele dag is samen met de bewoners van De Hoogte gemaakt.

Mooi blijven wonen
De gemeente en de woningcorporaties In en De Huismeesters werken samen aan de wijkvernieuwing van De Hoogte en De Korrewegwijk. Dit gebeurt in het kader van `Mooi blijven wonen', een project om er samen voor te zorgen dat het prettig wonen blijft in deze wijken. Niet alleen worden er woningen gebouwd en opgeknapt, maar er is ook aanacht voor veiligheid, een prettige sfeer in de buurt en goede opvang en mogelijkheden voor kinderen en jongeren.

Wijkteam
Om dat voor elkaar te krijgen hebben gemeente en woningcorporaties projecten en activiteiten gestart in de (sociale) wijkvernieuwing, afspraken gemaakt in het Nieuw Lokaal Akkoord en wijkactieplannen gemaakt. Voor het project `Van aandachtswijken naar krachtwijken' is het actieprogramma verder uitgebreid met projecten op het gebied van werk, ouder & kind en gezinnen met meerdere problemen. Het hart van de organisatie van `Mooi blijven wonen' is het wijkteam. Daarin zitten ook meerdere bewoners.
Gepubliceerd op: dinsdag 20 mei 2008
dinsdag 20 mei 2008:
Minister Vogelaar op bezoek in De Hoogte dinsdag 20 mei 2008:
Voortijdig schoolverlaten met veertig procent verminderen