Politie Noord-Holland-Noord

Onderzoek motorclub

Heiloo, 20-05-2008 o Afgelopen zaterdag 17 mei omstreeks 23.00 uur raakte een 36-jarige man uit Broek op Langedijk ernstig gewond bij een geweldpleging op het terrein van een motorclub op de Kanaaldijk. Hij was diverse keren in zijn lichaam gestoken. Hij maakt het naar omstandigheden inmiddels redelijk en verkeert niet in levensgevaar.

De politie is begonnen met een onderzoek. Daarbij werd het slachtoffer kort gehoord. Door zijn verwondingen kon hij nog niet uitgebreid met hem worden gesproken.

Vanmorgen heeft de recherche vanaf 09.30 uur het terrein en de club zelf doorzocht. Hiertoe werd het slot van het toegangshek opengeknipt en de voordeur geforceerd onder toezicht van de onderzoeksrechter, de rechter-commissaris.

Binnen zochten forensisch rechercheurs naar sporen en mogelijk een steekwapen. Buiten werd het clubterrein doorzocht door 20 mensen van de Mobiele Eenheid. Er deden zich geen calamiteiten voor. Rond het middaguur werd het onderzoek ter plaatse beëindigd. Over de bevindingen van de doorzoeking worden in het belang van het onderzoek geen mededelingen gedaan.

Kort na het incident werden zaterdag twee verdachten aangehouden, een 31-jarige man uit Gouda en een 53-jarige man uit Heerhugowaard. De man uit Gouda wordt woensdag 21 mei geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Of dit ook voor de andere man geldt moet nog worden beslist.