Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 20 mei 2008

Politie ruimt hennepkwekerijen

DONGEN / RIJEN: De politie heeft vandaag op drie adressen hennepkwekerijen geruimd. In een woning aan de Pieter Breugelstraat stonden op de zolderetage 140 planten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Er zijn twee verdachten gehoord. Op een adres aan de Stoomberg in Dongen werd een plantage in aanbouw aangetroffen. Deze bevond zich in de kelder.

In Rijen werd in een bedrijfspand aan de Kempenbaan een hennepkwekerij geruimd. Er stonden 412 planten. De politie stelt nog een onderzoek in naar de exploitant.

Fietgraveeractie in Dongen

DONGEN: Donderdag 22 mei is er opnieuw gelegenheid om fietsen te laten graveren. Dat gebeurt tussen 13.00 en 16.30 uur bij het gemeentehuis. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld en kan de fietschip gecontroleerd worden. De actie maakt deel uit van een campagne van politie en gemeente om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.

Beginnend bestuurder betrapt op het rijden onder invloed

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 00.20 uur op de Leijsenstraat een 26-jarige Oosterhouter betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder valt onder de categorie beginnend bestuurder omdat hij korter dan vijf jaar over een rijbewijs beschikt. Hij blies 120 ugl.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

14-jarige jongen mishandelt moeder

WAALWIJK: Een 43-jarige vrouw is maandagmiddag in haar woning door haar 14-jarige zoon mishandeld. De politie arresteerde de jongen.

Het slachtoffer liep een zware kneuzing op in haar linkeronderbeen, ook had ze verwondingen in haar nek en onderrug. Ze moest voor behandeling naar de huisartsenpost. Haar zoon was kwaad geworden toen hij van haar niet mocht stoppen met het klein maken van hout. Hij gooide een paar stukken in haar richting. Het slachtoffer kreeg een schrootje tegen haar rug. Vervolgens sloeg haar zoon haar met een stuk hout op haar rug en tegen haar nek. Ook, zo verklaart zij, gaf hij haar een harde trap tegen haar linkerbovenbeen en een knietje. De jongen is door de politie aangehouden. Hij staat al in contact met Jeugdzorg. De politie maakt proces-verbaal op.

15-jarige winkeldief geeft valse naam op

WIJK EN AALBURG: Een 15-jarige jongen uit Heusden is maandagmiddag in een supermarkt aan de Parallelweg betrapt op winkeldiefstal. Hij had vier blikjes Golden Power en een doosje chocoladekoekjes niet afgerekend bij de kassa, Hij verklaarde dat hij vergeten was af te rekenen. De agenten reden mee naar het adres dat de jongen had opgegeven. Dit bleek een vals adres te zijn. Hij gaf vervolgens toe een valse naam te hebben opgegeven. Hij krijgt nu ook daarvoor een proces-verbaal.

Man met openstaande boete aangehouden

DONGEN: Maandagavond is op de Kanaalstraat een 45-jarige man uit Dongen gecontroleerd die nog een geldboete had open staan. De automobilist moest nog een boete van 140 euro betalen. Hij heeft ter plaatse de boete afgerekend.

Auteur: Willem van Hooijdonk