Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 20/5

TILBURG, 20 mei 2008

Ook kentekenplaatdief gearresteerd
Tilburger tankt met auto met vervalste kentekenplaten

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 20.20 uur op de Stokhasseltlaan een 18-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor getankt had met zijn auto met daarop een valse kentekenplaat bij een tankstation aan de Kempenbaan. Hij betaalde daar uiteindelijk wel een deel van de door hem getankte benzine toen een pompmedewerker hem aansprak. De politie arresteerde maandagmorgen ook al een 24-jarige Tilburger die kentekenplaten van een auto had gestolen op de Heyhoefpromenade. Ook deze knaap was van plan om die platen te gebruiken om daarmee te tanken zonder te betalen

Een medewerker van een tankstation zag terwijl hij buiten bezig was, dat er getankt werd door een auto met draaiende motor. Hij zag dat de bijrijder aan het tanken was en dat de bestuurder nog in de auto zat. Hij sprak de bestuurder aan en verzocht hem de motor uit te zetten. De alerte medewerker zag vervolgens dat aan de voorzijde de auto een Poolse kentekenplaat had die met grijze tape vastzat.

In een opwelling trok de medewerker de tape eraf en zag dat er een Nederlandse kentekenplaat onder zat. Op dat moment startte de bestuurder de auto. De medewerker van het benzinetankstation sprak daarop de bijrijder aan die hem vijftig euro in zijn handen stopte, waarna het duo wegreed. De rekening bedroeg echter 52,35 euro. De politie heeft naar aanleiding van de melding postgevat in de omgeving van de woning van de te naam gestelde. De verdachte kon een uur later worden aangehouden.

De politie heeft maandagmorgen op de Gouderakstraat na een melding van een alerte getuige een 24-jarige kentekenplaatdief uit Tilburg aangehouden. De jongeman had van een geparkeerde auto op de Heyhoefpromenade de kentekenplaten afgeschroefd en meegenomen. Hierna reed hij weg in zijn auto. Een getuige belde de politie en gaf het kenteken door. Een motorrijder heeft de auto vervolgens staande gehouden. Bij de verdachte werden ook twee XTC pillen en een zakje speed aangetroffen.

Politie arresteert verdachte in verband met overval geldtransport

TILBURG: De politie heeft vanmorgen een 24-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een gewapende overval op een geldloper op maandag 7 april jl. aan de Pater Ruttenstraat met het Bart van Peltplein. In zijn woning is een doorzoeking verricht. De politie kwam de verdachte door het onderzoek dat ter plaatse is ingesteld en de verklaringen van getuigen op het spoor. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld daar er onvoldoende gronde zijn om hem langer vast te houden. De politie is nog op zoek naar de daders van deze overval.

Maandag 7 april jl. werd een medewerker van een waardetransport bij het verlaten van een supermarkt in de Pater Ruttenstraat overvallen door twee onbekende mannen die zich verplaatsten op een zwarte scooter. Onder bedreiging van een vermoedelijk vuurwapen griste één van de overvallers de koffer weg waarna het tweetal wegreed in de richting van de Korte Hoefstraat. Ten tijde van de overval was het druk op straat. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en spraken met meerdere passanten. Een aantal getuigen had gezien dat de daders zich al enige tijd voor de overval in de omgeving ophielden. De zaak werd ook onder de aandacht gebracht in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Vanavond besteedt zoals eerder gemeld Opsporing Verzocht aandacht aan het programma.

Winkeldiegge opgepakt na stelen oorbellen

TILBURG: In een warenhuis aan de Heuvelstraat is maandagmiddag een 28-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw stopte twee setjes met oorbellen in haar boodschappentas en verliet zonder af te rekenen de winkel. Ze werd op het Pieter Vreede aangehouden. Ze verklaarde de oorbellen in opdracht van iemand anders te hebben gestolen die haar voor de oorbellen 15 euro had willen geven.

Politie treft geruimde hennepkwekerij aan

TILBURG: De politie heeft vannacht in een woning aan de Metslawierstraat een half geruimde hennepkwekerij aangetroffen. De agenten waren naar het pand gegaan na een melding van verdachte personen, twee mannen waren volgens de melder de poort van die woning over geklommen.

De plantage bevond zich op de eerste verdieping. Er was al geoogst, wel stonden al materialen zoals 30 lampen en drie koolstoffilters er nog. De bewoner, een 35-jarige Tilburger, gaf toe dat hij al drie keer geoogst had en dat er zo'n 250 planten hadden gestaan. Wel was dit naar zijn zeggen mislukt omdat er een schimmel op de planten was gekomen. De kweekmaterialen zijn in beslag genomen.

Politie onderzoekt inbraak drogisterij

TILBURG: Vannacht is omstreeks 03.10 uur ingebroken in een discountdrogisterij aan het Buurmalsenplein. De inbrekers hebben een ruit aan de voorzijde van de winkel ingeslagen. Uit het pand zijn rookwaren en parfums gestolen. Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de inbraak is gepleegd door twee mannen die zich op een motorfiets verplaatsten. Ze zijn weggereden in de richting van de Langedijk. Het is de vierde inbraak bij deze drogisterij dit jaar. Eerder werd ingebroken op 9 maart, 23 april en 28 april jl.

Auteur: Willem van Hooijdonk