Gemeente Eindhoven

Persbericht 20 mei 2008, No. 137

Door verbeterslag van 1000 functiebeschrijvingen naar 50 basisprofielen

Gemeente Eindhoven werkt met nieuw flexibel Functiehuis De gemeente Eindhoven werkt de komende jaren met een nieuwe wijze van functiewaardering door van een 1000-tal functiebeschrijvingen over te gaan naar 50 basisprofielen met een bijbehorende waardering. Voordeel van dit nieuwe functiehuis is dat het meer flexibel is en dat de functies gemeentebreed beter op elkaar af te stemmen zijn.

Deze nieuwe basisprofielen zijn abstract en beschrijven niet gedetailleerd de werkzaamheden. Medewerker en leidinggevende vullen een basisprofiel daadwerkelijk in door elk jaar samen in een werkplan vast te leggen wat de werkzaamheden zijn, inclusief de te behalen resultaten en de belangrijke competenties.

Een Expertteam, bestaand uit vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemerszijde, heeft het College geadviseerd over de toebedeling van alle medewerkers op één van de vijftig basisprofielen. Het college heeft op 13 mei 2008 besloten dit advies van het Expertteam volledig over te nemen. Daarmee komt een eind aan een lange periode van indicatief waarderen en een veelheid aan functiebeschrijvingen. Eerder was in het Georganiseerd Overleg al overeenstemming bereikt over functiewaardering.

Het college is van mening dat Eindhoven met een transparant functiehuis met een concurrerend loongebouw een belangrijke voorwaarde invult voor een modern HRM-beleid. Een beperkt aantal beschrijvingen op hoofdtaken maakt onderlinge vergelijking mogelijk en stimuleert mobiliteit.
Eind mei 2008 ontvangen de medewerkers van de gemeente Eindhoven de individuele voorgenomen besluiten van indeling van de functies in het nieuwe functiehuis. Medewerkers krijgen twee weken de tijd om hun zienswijze kenbaar te maken. Vervolgens worden in juli/augustus 2008 de definitieve besluiten aan de medewerkers verstuurd.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00