Leger des Heils

Leger des Heils actief betrokken in Myanmar bij hulp aan slachtoffers cycloon Nargis

05/20/2008
Het Leger des Heils is actief betrokken bij de hulpverlening aan de slachtoffers van de vloedgolf als gevolg van de cycloon Nargis in Myanmar (het voormalige Birma). Vanuit de stad Rangoon zijn drie teams onder leiding van majoor James Aaron bezig om mensen in de getroffen gebieden rondom de stad te voorzien van water, voedsel en dekens. Ook helpen de teams bij het opzetten van tijdelijke huisvesting door het verstrekken van grote stukken plastic. Volgens de commandant David Bringans, die vanuit Singapore verantwoordelijk is voor het werk van het Leger des Heils in Myanmar, wordt het werk bemoeilijkt door de overvloedige regenval in het gebied.

Het werk wordt verder gehinderd doordat het Leger des Heils-hulpverleners uit Singapore en Maleisië niet lukt om op korte termijn een visum te krijgen om bijstand te kunnen verlenen aan de teams uit Rangoon.
Van het Internationaal Hoofdkwartier van het Leger des Heils (Londen) kwam het bericht dat majoor Mike Caffull, coördinator van de Internationale Hulpverlening van het Leger, toestemming heeft gekregen om in Myanmar te inventariseren welke hulp op korte en langere termijn moet worden geboden.

Inmiddels ontving het Leger des Heils voor de hulpverlening aan de slachtoffers een bedrag van in totaal $ 781.000,- (EUR 501.380). Het geld komt van het Leger des Heils in diverse landen en uit donaties die via acties en via het internet binnenkwamen. Het Leger des Heils in Nederland stelde een bedrag van $ 25.000.00 beschikbaar.

Het Leger des Heils werkt sinds 1915 in Myanmar en heeft er inmiddels diverse afdelingen voor geestelijk werk en een aantal opvanghuizen voor kinderen. Ook verschillende gebouwen van het Leger hebben zware schade opgelopen toen de cycloon over het land raasde.