NOC*NSF


Digitale Pasfoto Service van start

HEERHUGOWAARD - Niki Terpstra heeft maandag in Heerhugowaard tijdens de tweede etappe van de Olympia's Tour de Digitale Pasfoto Service voor sportbonden officieel gelanceerd.

Het concept, de digitale pasfoto service, biedt de sportbonden veel voordeel. De leden van de sportbonden kunnen namelijk bij één van de bijna 600 deelnemende fotovakzaken hun pasfoto laten maken en zonder meerkosten in digitale vorm laten doorsturen naar zijn/haar sportbond. Voor de sportbonden betekent dit minder handmatige werkzaamheden.

Uiteraard moest deze sport unieke service voor iedereen toegankelijk gemaakt worden en moest er landelijke dekking gegarandeerd worden. Omdat geen enkele fotoketen in Nederland dit heeft, is NOC*NSF vorig jaar al een samenwerking aangegaan tussen drie fotoketens, nl. Fotoplus, Combi en Info/Europa Foto u.a.

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie is de eerste sportbond die deze service voor hun leden in gebruik heeft genomen en is heel erg enthousiast. Rob de Lelie namens de KNWU: "Wij zijn als organisatie heel erg blij met deze service. Het scheelt op het bondsburo ontzettend veel handmatig werk als je bedenkt dat er toch ongeveer 2500 foto's jaarlijks bij ons binnenkomen."

Naast de KNWU gaan ook de NeVoBo, KNHS en de KNLTB binnenkort gebruik maken van de Digitale Pasfoto Service. In totaal zijn er dan meer dan
1 miljoen sporters die via deze service hun pasfoto kunnen laten doorsturen naar zijn/haar sportbond.

(20 mei 2008)