NOC*NSF


Schmitter naar Paralympische Spelen

ARNHEM - NOC*NSF heeft zeiler Thierry Schmitter gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen die in september 2008 in Beijing plaatsvinden. Thierry Schmitter is gekwalificeerd op basis van het behalen van de limiet op het Internationale toernooi 'Semaine Olympique de Voile de France', dat van 17 tot 25 april 2008 plaatsvond in het Franse Hyeres.

De sportkoepel kwalificeerde tevens de door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie voorgedragen ruiters Petra van de Sande, Ineke de Groot en Sjerstin de Vries. Zij zijn gekwalificeerd op basis van het behalen van de limieten op de Internationale wedstrijd CPED13*, dat van 18 tot 20 april 2008 plaatsvond in het Belgische Moorsele.

Bovenstaande kwalificatie brengt de stand van het totale aantal Nederlands gekwalificeerde sporters voor de Paralympische Spelen op 'vier' teams en 11 individuele sporters.

Het Nederlands Zitvolleybal team (dames) kwalificeerde zich als eerste voor het Nederlands Paralympisch Team. Klik voor een totaaloverzicht van genomineerden en gekwalificeerden.

Meer informatie over Paralympisch zeilen kunt u vinden op www.gehandicaptensportnederland.nl en op www.thierryschmitter.nl . Meer informatie over Paralympische Dressuur kunt u vinden op www.knhs.nl.

Meer informatie over de Paralympische Spelen kunt u vinden op www.sport.nl/psbeijing, www.beijing2008.cn en op www.paralympic.org

(20 mei 2008)